Girona FC - FC Barcelona: El líder no cedeix a Montilivi (0-3)

Els blaugranes sumen els tres punts en el derbi en què dos gols en pròpia porteria i una diana de Luis Suárez mantenen els d’Ernesto Valverde primers a la classificació i sense conèixer la derrota

Sisè triomf consecutiu del FC Barcelona a la Lliga que el manté com a únic equip de la competició invicte. En aquesta ocasió dos gols en pròpia porteria del Girona, el primer d’Aday i el segon de Gorka, i el tercer de Suárez han resultat decisius en el primer partit de Lliga dels blaugranes a Montilivi contra el Girona (0-3). Un duel en què els blaugranes han dominat la pilota i han disposat de les millors ocasions de gol.

No seria un inici de partit brillant, però els blaugranes han mostrat ben aviat les seves intencions. Aleix Vidal (min 5) seria el protagonista de la primera acció de perill en una centrada-xut a la banda dreta. El porter del conjunt local Gorka Iraizoz seria l’encarregat de refusar el primer intent de gol. La sensació de perill era dels barcelonistes, que presentaven sis canvis a l’onze inicial respecte al darrer partit, però faltava rematar les ocasions.

Gol en pròpia porteria d’Aday

Els gironins intentarien sorprendre els blaugranes amb jugades ràpides al contraatac. La primera aproximació gironina seria a través d’un xut des de la frontal d’Aleix Garcia. Una canonada que ha refusat la defensa blaugrana. No seria l’única aproximació perillosa dels locals, ja que Douglas Luiz ha tingut l’ocasió més clara del Girona amb un xut que Ter Stegen ha refusat perfectament.

L’ordre tàctic del Girona obligaria el Barça a buscar opcions també a l’esquena de la defensa blanc-i-vermella. Messi ho provaria amb una falta directa provocada per Paulinho. El crac argentí ha enviat un gran xut col·locat, però el porter gironí l’ha desviat a córner. La insistència blaugrana trobaria la seva recompensa en el minut 17. En una centrada de Jordi Alba arribaria el primer gol de la nit. Aday, en un intent de refusar la pilota, acabaria enviant l'esfèrica al fons de la porteria. Alba ha tingut un un contra un abans del descans. Una ocasió, però, en què Gorka ha estat encertat, ja que l'ha pogut refusar. Paulinho, en una rematada de cap, hauria pogut fer el segon.

Suárez marca en el seu centenari a la Lliga

En el centenari de Luis Suárez a la Lliga amb el FC Barcelona, l’uruguaià i Aleix Vidal han generat una gran jugada que ha acabat amb la pilota al fons de la porteria després del xut del ‘22’ blaugrana. Amb el segon gol del Barça, el Girona no s’ha arronsat. Douglas Luiz enviaria una rematada de cap fregant el pal de la porteria de Ter Stegen. Aquests serien els millors minuts dels gironins, arribant a l’àrea blaugrana i generant perill ofensiu. Olunga ha rematat de cap en la sortida d’un córner, però Ter Stegen ha atrapat la pilota sota els pals.

Luis Suárez no ha perdonat en el minut 68, quan ha rematat una bona passada de Sergi Roberto a l’esquena de la defensa local. Un xut imparable de l’uruguaià que sentenciaria el primer derbi en terres gironines i que li serveix al ‘9’ uruguaià per veure porteria en 24 dels 25 equips de la Lliga als quals s’ha enfrontat.

Un resultat que permet al líder de la Lliga continuar al capdamunt de la competició una jornada més i sense conèixer la derrota, amb pas ferm i amb un conjunt que treballa per mantenir la bona dinàmica del curs.