Local

Cinc finals contra el Logroño en quatre temporades

Els enfrontaments contra el conjunt de La Rioja han estat molt habituals en els últims cursos amb títols en joc, i aquest diumenge es repetirà amb la Supercopa Asobal

La temporada 2015/16 la Copa Asobal es va decidir amb una final entre el Barça Lassa i el Logroño La Rioja, i des d’aleshores aquesta final s’ha repetit fins a quatre vegades més. Aquest diumenge, al Palacio de Deportes de Logroño, serà la cinquena en quatre temporades. Sempre amb un títol en joc, culers i logronyesos s’han vist les cares de forma recorrent, amb victòria blaugrana en aquests últims precedents.

Aquell títol del curs 2015/16, disputat a Lleó, va ser per al Barça Lassa (35-31). Una temporada després l’enfrontament corresponia a la Copa del Rei, però també a Lleó. En aquella final, els blaugrana van repetir victòria contra el Logroño per un resultat molt similar (34-29). L’accés a la final dels logronyesos, combinat amb el domini culer en totes les competicions Asobal, va significar que la Supercopa del curs següent fos una reedició d’aquestes finals.

Així, la temporada 2017/18 arrencava amb un altre Barça Lassa – Logroño La Rioja, en aquesta ocasió a Ciudad Real. El resultat va tornar a ser molt similar als precedents, i els blaugrana es van imposar per 31-25. Aquella, però, no seria l’última final entre ambdós equips abans d’acabar el curs. Ja en el tram final, la Copa del Rei es tornava a decidir amb aquesta final ja clàssica. Al Madrid Arena, davant d’uns 8.000 espectadors, el Barça Lassa va tornar a aixecar el títol davant dels logronyesos (35-28).

Després d’aquestes quatre finals en tres anys, la història es repeteix. La temporada Asobal 2018/19 arrencarà aquest diumenge amb un altre Barça Lassa – Logroño La Rioja. La cinquena en quatre temporades. Serà a Logroño, a les 17:00 hores, i amb el segon títol del curs en joc, després d’haver guanyat la Supercopa de Catalunya.

Més notícies aquí