FC Barcelona Lassa – BM Logronyo La Rioja: Campions de Copa! (35-28)

Els de Xavi Pascual superen un digne rival per aconseguir el cinquè títol de la temporada

El Barça Lassa s’ha proclamat campió de la Copa del Rei d’handbol per cinquena vegada consecutiva després de superar per 35-28 el BM Logronyo La Rioja en la final disputada al Madrid Arena. Gràcies a un inici de la segona part espectacular de Gonzalo Pérez de Vargas, els de Pascual han sentenciat el partit amb un parcial de 7-1 que ha estat definitiu per assegurar el triomf blaugrana.

El Barça Lassa ha sortit a guanyar des del primer segon. Amb un Dika Mem molt endollat, els de Pascual han assumit les regnes del matx des del començament (6-3 minut 5). Els de La Rioja no s’han arronsat i, amb un joc molt ofensiu, s’han mantingut dins l’enfrontament. Els primers deu minuts han estat marcats per l’alt encert golejador dels dos equips, que han trobat porteria amb facilitat (8-6, minut 10).

Però, a partir d’aquest minut, els de Pascual han començat a dominar, amb rendes sempre al voltant dels dos o tres gols d’avantatge, tot i l’esforç ofensiu de Garciandia (set gols a la primera meitat). Un parcial de 3-0  ha col·locat els blaugranes amb 14-10, màxim avantatge del primer temps, però els de Jesús Javier González han retallat distàncies fins al 19-17 amb què s’ha arribat al descans.

Pérez de Vargas frena en sec l’atac del Logronyo

A la segona meitat el Barça Lassa ha sortit disposat a sentenciar el duel. L’equip ha aconseguit ampliar diferències gràcies a les aturades de Pérez de Vargas, molt encertat durant els primers minuts de la represa. Aquesta situació l’ha aprofitat l’equip per realitzar un parcial de 7-1 (27-20) que ha sentenciat el matx.

Arriba la sentència culer

La defensa blaugrana ha impedit que el Logronyo marqués cap gol durant vuit minuts de la segona part. A partir d’aquí, els de Pascual han dominat a plaer el joc amb la màxima diferència del matx (30-22 minut 48). Els de la Rioja se l’han jugat amb atacs de set, i han  reaccionat a la sequera amb quatre possessions consecutives anotant (32-26, minut 50) en un darrer intent per mantenir-se dins el partit. Però el conjunt blaugrana ha respost a cada diana rival i ha mantingut les distàncies per signar el 35-28 definitiu que atorga el cinquè títol de la temporada al Barça Lassa i la 22a Copa del Rei de la secció.