Local

Els debuts europeus de l’era Xavi Pascual

Des que el barceloní és l’entrenador del Barça d’handbol, els blaugranes han aconseguit cinc victòries, un empat i dues derrotes –totes dues contra el Rhein-Neckar Löwen- en els primers partits de Lliga de Campions

Aquest diumenge comença una nova edició de la Lliga de Campions d’handbol, la 25a de l’era EHF i la novena de l’era Xavi Pascual al capdavant del FC Barcelona. El tècnic barceloní es va fer càrrec de la banqueta blaugrana el febrer de l’any 2009, i ara inicia una nova participació en una competició que ha guanyat en dues ocasions (2011 i 2015).

Des que Xavi Pascual n’és l’entrenador, el Barça Lassa ha tingut resultats de tots els colors en els partits inaugurals, tot i que la majoria són de bon record per als blaugrana. De les vuit edicions disputades amb el tècnic a la banqueta fins ara, l’equip ha guanyat en cinc ocasions, ha perdut en dues i ha empatat una vegada. Curiosament, les dues en què s’ha començat amb derrota ha estat de manera ajustada amb el Rhein-Neckar Löwen, el rival d’aquest diumenge, al davant. En una ocasió va ser al Palau (30-31, temporada 2010/11) i una altra al SAP Arena (22-21, temporada 2015/16). Una dada que els culers miraran de trencar aquest mateix cap de setmana.

Majoria de triomfs a domicili

L’únic empat en els debuts europeus va ser la temporada 2013/14 a la pista de l'RK Vardar, que també és al grup del Barça Lassa en aquesta primera fase. La resta de partits inaugurals de l’era Xavi Pascual van acabar amb victòria, i la majoria de manera clara. El curs 2009/10, el primer que començava el tècnic, es va superar l’Amicita Zurich a domicili (27-39). La temporada 2011/12, al Palau, es va guanyar el Chambéry per 28-25, i el curs següent, a domicili, el Kadetten va ser la víctima dels blaugrana (23-33).

Les altres dues victòries inaugurals també han estat lluny del Palau. La temporada 2014/15, que acabaria amb títol blaugrana, es va guanyar clarament a la pista de l’Alingsàs suec per 28-38, i la temporada passada, la visita al Wisla Plock es va saldar amb un altre triomf per 23-28. Els precedents són favorables al Barça Lassa, que acostuma a començar amb triomf el seu camí a la Lliga de Campions. Ara bé, l’objectiu serà trencar amb la malastrugança dels debuts contra el Rhein-Neckar Löwen, així com amb la dada de no haver guanyat mai al SAP Arena de Mannheim. Sens dubte, un inici de Champions ple de reptes i motivacions. Més notícies aquí