Local

FC Barcelona – Deportivo Alabès: El líder vol continuar la ratxa

(20.45 hores, Movistar Partidazo) Els blaugranes acumulen 20 jornades consecutives sense perdre al campionat lliguer, i davant del conjunt basc intentaran igualar la millor ratxa d’imbatibilitat a l’inici de la Lliga de la història del Club

Després d’aconseguir l’accés a les semifinals de Copa eliminant l’Espanyol, torna la Lliga per al FC Barcelona, en què es manté líder invicte a la classificació. Els barcelonistes reben el Deportivo Alabès (20.45 hores, Movistar Partidazo) en la 21a jornada del campionat domèstic en un matx en què poden igualar la millor ratxa d’imbatibilitat a l’inici de la Lliga de la història del Club. La temporada 2009/10, amb Josep Guardiola a la banqueta, els blaugranes van encadenar les 21 primeres jornades sense perdre.

Al davant, però, hi haurà un renovat Alabès. I és que des de l’arribada del tècnic ‘Pitu’ Abelardo, exjugador blaugrana, el conjunt basc encadena 13 punts de 21 possibles i ha aconseguit sortir de les posicions de descens. A més, sota les ordres d’Abelardo va eliminar el Formentera de la Copa i va estar a punt de passar a les semifinals, però va caure als penals davant el València, precisament el proper rival del FC Barcelona a la Copa.

Munir és el màxim golejador de l'equip amb 8 gols entre totes les competicions  

Els blanc-i-blaus compten també amb un altre exblaugrana com un dels jugadors més destacats: Munir El Haddadi. El davanter cedit pel FC Barcelona és el màxim golejador de l’equip amb vuit gols (quatre a la Lliga i quatre a la Copa). Tot i així, els visitants no podran disposar dels sancionats Tomás Pina i Rodrigo Ely ni dels lesionats Burgui i Hector, però sí de jugadors importants com Guidetti, Ibai Gómez, Pedraza, Alexis i Pacheco. A més, també hi ha un altre exculer: Bojan Krkic.

Pel que fa al conjunt blaugrana, Ernesto Valverde ha convocat un total de 18 jugadors, entre els quals destaca el retorn de Semedo respecte a la darrera convocatòria. El tècnic barcelonista ha explicat en roda de premsa el gran canvi que ha fet el conjunt basc amb l’arribada d’Abelardo: “Els ha revitalitzat. Són un equip valent i amb bons jugadors a dalt”. Sens dubte, una prova de foc per als culers, que en el partit de la primera volta van superar els bascos (0-2) a Vitòria, tot i que cal recordar que la temporada passada l’Alabès va sorprendre al Camp Nou enduent-se’n els tres punts (1-2). Es tracta d’un rival sempre complicat i que arriba en bon moment però que els homes d’Ernesto Valverde, líders invictes, intentaran guanyar per continuar la bona ratxa de resultats. 

Més notícies aquí