Local

75 anys de la Lliga de Samitier

El 13 de maig de 1945 el Barça, dirigit per Samitier, va certificar la segona Lliga de la història culer

A la temporada 1944-45 el Barça va aconseguir guanyar la Lliga per segona vegada a la història després d’haver-ho fet a la primera edició, l’any 1929. Amb el mític exjugador Josep Samitier a la direcció tècnica de l’equip i César i Escolà com a “homes-gol”, el conjunt barcelonista va oferir un superb nivell de joc durant tot el campionat. El popular “Sami” demostrà que era un excel·lent tècnic i un gran psicòleg que sabia posar-se a la pell dels seus jugadors. A més, fou capaç d’introduir variacions decisives a l’esquema tàctic de l’equip, que freqüentment passà de ser el clàssic 2-3-5 a l’innovador 3-2-5.

La competició va ser un emocionant frec a frec entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, destacant sobre tot un resultat: el 25 de març de 1945 els blancs encaixaren un rotund 5-0 a Les Corts. La victòria final va arribar a la penúltima jornada, en el partit disputat a Les Corts enfront de l’Athletic Club de Bilbao (5-2), el 13 de maig de 1945, ara fa 75 anys. Aquell històric dia Samitier va alinear aquests jugadors: Velasco; Elías, Curta; Raich, Sans, Gonzalvo II; Riba, Escolà, César, Gonzalvo III i Bravo. Marcaren els gols blaugranes Escolà (2), Bravo, Gonzalvo III i César.

Aquell sensacionals jugadors formaven, segons paraules del davanter César Rodríguez, “un equip que, sense grans figures, amb joves i veterans, actuava amb il·lusió i alegria. Érem un grup de vertaders amics”.

Efemèrides blaugranes
Coneix la història del FC Barcelona a través de diferents capítols destacats de les seves memòries
Consulta-les!
Més notícies aquí