Local

Mor Kobe Bryant

El cinc vegades campió de l’NBA, un admirador del FC Barcelona, ha mort aquest diumenge en un accident d’helicòpter

Ha mort Kobe Bryant. El jugador nord-americà dels Los Angeles Lakers, guanyador de cinc anells de l’NBA i dos ors olímpics, ha mort aquest diumenge als 41 anys en un accident d’helicòpter. Kobe Bryant tenia una gran relació amb el FC Barcelona, contra qui va disputar dos amistosos i amb qui va coincidir diversos cops tant a Barcelona com a les gires d’estiu del FC Barcelona pels Estats Units.

Partits a Los Ángeles i Barcelona

Els dos amistosos del Barça de bàsquet contra els Lakers de Kobe Bryant es remunten al 2008 i al 2010. El primer enfrontament entre els Los Ángeles Lakers i el FC Barcelona es va produir el 18 d’octubre del 2008 al Staples Center de la ciutat californiana, amb victòria local per 108-104.

Dos anys més tard, el 7 d’octubre del 2010, els Lakers van fer vibrar el Palau Sant Jordi. En aquella ocasió, el Barça va ser el conjunt guanyador, en imposar-se per 92-88.

La darrera trobada, el 2017

Però la relació entre Kobe Bryant i el FC Barcelona va molt més enllà de dos amistosos. El jugador va coincidir amb el Barça a Los Ángeles durant la gira blaugrana pels Estats Units l’any 2006. Mesos més tard, el basquetbolista visitava un entrenament del Barça a la Ciutat Comtal.

Escenes similars es repetirien el 2011, quan Kobe Bryant visitaria l’hotel de concentració de la plantilla del Barça durant la gira culer per terres americanes. Allà, a Washington, participaria també en un amistós solidari d’amics de Mia Hamm.

L’estiu del 2015, poc després del triplet assolit pel conjunt de Luis Enrique, Kobe Bryant tornaria a visitar la plantilla blaugrana durant la gira estiuenca del Barça. Seria la penúltima trobada amb el FC Barcelona. La darrera va ser el setembre del 2017 a Haikou (Xina), quan l’estrella dels Lakers va ser l’encarregada d’anunciar l’acord de Mission Hills amb l’NBA per acollir un museu i una botiga de l’NBA a les seves instal·lacions, aprofitant l’acord entre el Barça i Mission Hills.

Més notícies aquí