Local

Messi juga el seu 40è Clàssic

El crac argentí ha disputat 40 partits contra el Madrid, en els quals ha marcat 26 gols

Reial Madrid i FC Barcelona s'han tornat a veure les cares aquest dimecres en el partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei (0-3). Els blaugrana han visitat el Santiago Bernabéu i s'han classificat per a la sisena final de Copa de forma seguida, en un Clàssic que ha estat especial per a Leo Messi. El crac argentí ha arribat als 40 partits contra el Reial Madrid, rival al qual li ha marcat fins a 26 gols. A continuació, repassem els Clàssics més destacats del ‘10’ blaugrana:

Clàssic número 3: FC Barcelona 3-3 Reial Madrid

En el seu primer Clàssic al Camp Nou –ja n’havia jugat dos al Bernabéu– Leo Messi va oferir un autèntic recital anotant un hat-trick espectacular davant l’etern rival, en un matx que acabaria amb repartiment de punts (2006-07).

 

Clàssic número 6: Reial Madrid 2-6 FC Barcelona

Una de les majors exhibicions blaugrana que es recorden. Aquell dia, on els culers van sentenciar el títol de Lliga d’un curs en què s’acabaria guanyant el triplet (2008-09), Leo Messi va marcar dos gols i va fer una assistència.

 

Clàssic número 12: Reial Madrid 0-2 FC Barcelona

El darrer cop que culers i blancs s’han vist les cares a la Lliga de Campions. En el partit d’anada de les semifinals (2010-11), Leo Messi va deixar encarrilada l’eliminatòria al Santiago Bernabéu amb un doblet, sent el segon gol una autèntica obra d’art amb un eslàlom antològic.

 

Clàssic número 15: FC Barcelona 3-2 Reial Madrid

Tornada de la Supercopa d’Espanya 2011. Després de l’empat (2-2) a l’anada al Bernabéu, culers i blaugranes arribaven amb tot per decidir a la tornada. Aquella nit d’estiu, un Messi estel·lar va anotar un doblet (el segon en el minut 88) per donar un triomf agònic als de Guardiola (3-2), que va suposar el primer títol de la temporada.

 

Clàssic número 27: Reial Madrid 3-4 FC Barcelona

Partit corresponent a la Lliga del curs 2013-14. Un partit frenètic que va acabar decidint el millor: hat-trick de Leo Messi perquè el FC Barcelona s’emportés, un cop més, els tres punts del Santiago Bernabéu.

 

Clàssic número 34: Reial Madrid 2-3 FC Barcelona

De nou a casa de l’etern rival, Messi va oferir una nova exhibició (2016-17). L’argentí va marcar dos gols en la victòria ‘in extremis’ davant els blancs (2-3) amb una diana en el darrer minut del partit. A més, el seu segon gol –i el qual va suposar la victòria– va ser la seva diana número 500 amb el FC Barcelona. Clàssic rodó.

 

Clàssic número 37: Reial Madrid 0-3 FC Barcelona

Just abans del Nadal, els barcelonistes visitaven el Santiago Bernabéu a la Lliga (2017-18). Un partit on els d'Ernesto Valverde van vèncer amb solvència (0-3) amb una diana de l’argentí, que, a més, va fer l’assistència del tercer gol a Aleix Vidal, culminant així un nou recital del ‘10’ blaugrana.

Més notícies aquí