Barça - Girona: Triomf d'orgull propi (7-4)

El Barça, en un partit que ha hagut de remuntar dues vegades, demostra que vol acabar amb bones sensacions la Lliga regular tot i tenir el liderat assegurat

Victòria suada del Barça contra un Girona que ha venut molt cara la seva pell en la visita al Palau (7-4). Tot i la diferència de tres gols, eixamplada en l'últim minut, els d'Edu Castro han hagut de remuntar dos cops un partit que no hauria acabat amb triomf sense els tres gols de Paueti Bargalló i els quatre de Marc Grau.

Un Barça necessitat d'alegries

El partit de la penúltima jornada de la Lliga regular ha enfrontat un Barça líder matemàtic, però amb l'orgull tocat després de caure a la Champions i perdre a Lleida, amb un Girona que es jugava la permanència a l'OK Lliga. Amb tot això, el duel ha començat desacomplexat, amb atacs constants i amb un pèl de fortuna per als gironins amb el gol inaugural.

Marc Vázquez ho ha intentat amb un xut des de mig camp que ha sorprès Carles Grau (min. 3) i ha obligat el Barça a reaccionar.  I qui ho ha fet, per partida doble, ha estat el seu germà. Poc després del primer pal de Joao Rodrigues, el primer dels culers en fer-ho, una tònica durant tot el partit, Marc Grau s'ha tret del barret un truc genial per a restablir la igualada (1-1, min. 5).

Marc Grau remunta però empat al descans

Poc després, ell mateix ha caçat una pilota alta per a remuntar un partit (2-1, min. 7) que es prometia frenètic. El Barça ha aprofitat l'empenta dels gols per a intentar ampliar diferències, però diverses vegades ho ha impedit el ferro i d'altres el veterà Llaverola o escassos centímetres. I, al final, quan semblava que no es mouria el marcador fins al descans, una bona passada filtrada d'Aguirre l'ha convertit Bogers en l'empat (2-2, min. 25) en el darrer minut.

La segona meitat s'ha obert amb un altre pal de Marc Grau, que ja anava avisant que dos gols li semblaven pocs. Però qui ha aparegut ha estat l'altre gran artífex de la victòria, Pau Bargalló. El '8' ha definit una bona combinació amb Alabart (3-2, min. 49), però gairebé en la següent jugada, resposta del Girona amb un gol afortunat entre Borja Ramon i el culer Joao Rodrigues (3-3, min. 30). Eloi Cervera ha aprofitat els seus minuts, però un cop més els pals (x2) li han negat el gol que sí que ha trobat el jove Biel Nadal pels gironins (3-4, min. 41).

Paueti al rescat i quatre cops Grau

El Barça quedava contra les cordes, i calia treure l'orgull. Aquest ha estat encarnat per Bargalló. Ell ha estat l'autor de l'empat (4-4, min. 45) i, amb una genial falta directa, també del que ha remuntat per segona vegada el partit (5-4, min. 48). La part complicada estava feta, i el Girona ha arriscat treient el porter en els instannts finals,i ho ha rendibilitzat al màxim Marc Grau, marcant el seu tercer (6-4, min. 50) i quart gol de la tarda (7-4, min. 50) per a sumar un triomf que calma els nervis abans de l'última jornada de Lliga regular i dels play-off.

Fitxa del partit

Barça: 7
Girona: 4

Barça: Carles Grau, Alabart, Marc Grau, Bargalló i Rodrigues - cinc inicial - Sergio Fernández, Panadero, Barroso, Llorca i Cervera.

Girona: Llaverola, Álex Grau, Vázquez, Borja Ramon i Aguirre - cinc inicial - Domènech, Puigvert, Bogers, Nadal i Pau Fernández.

Gols: 0-1, Marc Vázquez (min. 3); 1-1, Marc Grau (min. 5); 2-1, Marc Grau (min. 7); 2-2, Django Bogers (min. 25); 3-2, Pau Bargalló (min. 29); 3-3, Borja Ramon (min. 30); 3-4, Biel Nadal (min. 41); 4-4, Pau Bargalló (min. 45); 5-4, Pau Bargalló (min. 48); 6-4, Marc Grau (min. 50); 7-4, Marc Grau (min. 50).

Àrbitres: Rubén Fernández Garcia i Oriol Garriga Mas.