Barça - Gran Canaria: L'èpica arriba al Palau (95-89)
Ofert per

Els blaugranes derroten el conjunt canari a la pròrroga, després d'haver estat fins a 20 punts per darrere

El Barça ha completat una tarda màgica al Palau Blaugrana, en vèncer 95-89 el Dreamland Gran Canaria, després d'haver estat fins als últims dos minuts, 10 punts per darrere. Laprovittola ha estat l'heroi del partit amb 29 punts, molt ben escudat per Jabari Parker (15).

Aquesta increïble actuació i força de fe donen energies als de Roger Grimau per afrontar encara amb més ganes i il·lusió el decisiu cinquè partit contra l'Olympiacos del dimecres al mateix Palau (20.45 hores, Vamos). Una remuntada que permet somniar.

Primer quart esperançador

L'equip canari ha estat el primer a obrir el marcador amb una cistella d'Ethan Happ. Els visitants han provat de mantenir contra les cordes els de Roger Grimau, però un encertadíssim Tomas Satoransky s'ha encarregat de liderar els blaugranes durant els primers 10 minuts (cinc punts, dues assistències i dos rebots). Amb un parcial de 14-5 al minut 5:39, els locals han tingut un inici idíl·lic de partit. Tanmateix, els jugadors dirigits per Lakovic han donat volta al lluminós amb un 2-12 a favor. Brussino ha estat clau en aquest tram amb sis punts provinents dels triples. Així doncs, el primer quart s'ha segellat amb una màxima igualtat a la pista, la qual ha deixat el Barça només un punt per darrere del global, però amb una gran versió (16-17).

El Gran Canaria es distancia

El segon quart ha vist com els visitants han pres la davantera i han volgut assaltar el Palau. El Barça s'ha trobat en un constant canvi de resultat al marcador, en un període on Brizuela ha estat l'amenaça ofensiva més destacada dels de Grimau (quatre punts i una assistència). Brussino, però, ha tornat a ser el màxim artífex dels seus amb sis punts més en aquest tram i ha distanciat el marcador a favor del quadre groc a l'arribada del descans (33-37)

El tercer quart ha mantingut la dinàmica ascendent dels visitants que, comandats per Ethan Happ, han eixamplat la distància amb el Barça. Els culers no han trobat la solució als atacs del Gran Canaria i han claudicat 50-65 al penúltim quart.

La màgia del Palau

Si el Barça és més que un club, és per partits com aquest. Fins als últims minuts quasi no ha pogut retallar la distància i ha demostrat per què mai se'l pot donar per mort. Quan únicament quedaven 2:30 minuts per al final del partit, els blaugranes es trobaven 65-74, però l'alè de Jabari Parker amb nou punts en aquest quart i la falta antiesportiva que ha rebut Vesely han capgirat la situació.

El Palau Blaugrana ha acompanyat l'alegria i ascens culer al marcador. Laprovittola ha contribuït a la causa amb dos triples que han situat el 77-80 al marcador. El Barça s'ha impregnat de la màgia dels seus aficionats i han recuperat dos rebots ofensius als triples de Satoransky i Parker. Precisament, però, un triple del jugador estatunidenc ha derivat en tres tirs lliures per una falta rebuda. Jabari Parker ha executat els tres tirs i ha desfermat l'eufòria al Palau situant el 80-80, quan únicament quedaven dos segons de partit.

S'aconsegueix l'èpica

El Barça ha continuat encès al temps extraordinari i no ha donat opció al Gran Canaria que ha vist com els esforços físics dels 40 minuts reglamentaris han passat factura. Pelos ha fet quatre punts per als visitants, però Vesely i Da Silva s'han encarregat de revertir el resultat i han tornat a posar per davant el seu equip, després de quasi 20 minuts sense poder-ho aconseguir. I ja no han permès tornar a anar per darrere. Laprovittola ha rebut una ovació de l'estadi, després de la seva exhibició que li ha permès acabar amb 29 punts. L'argentí ha estat la referència més gran d'aquesta sensacional remuntada que ha acabat 95-89.

FITXA TÈCNICA

Barça, 95.
Dreamland Gran Canaria, 89.

Barça: Nicolas Laprovittola (29), Tomas Satoransky (9), Alex Abrines (9), Oscar Da Silva (2), Willy Hernangómez (7) -cinc inicial- Jabari Parker (15), Jan Vesely (11), Darío Brizuela (4), Rokas Jokubaitis (4), Joel Parra (3), Ricky Rubio (2), Oriol Paulí (-).

Dreamland Gran Canaria: Andrew Albicy (5), Nicolás Brussino (14), Jovan Kljajic (10), John Shurna (8), Ethan Happ (24) -cinc inicial- Pierre Pelos (13), Ferran Bassas (7), Ben Lammers (5), Miquel Salvó (3), Roko Prkacin (0), Sylven Landesberg (0), Amar Gegic (0).

Parcials: 16-17 / 17-20 (33-37) / descans / 17-28 (50-65) / 30-15 (80-80) / pròrroga / 15-9 (95-89).

Àrbitres: Emilio Pérez, Fabio Fernández i Vicente Martínez.