Tres de tres per a Jonatan Giráldez

Tres de tres per a Jonatan Giráldez

Alexia ha aconseguit la seva vuitena Lliga i és la jugadora que més en té de la plantilla. Marta ha guanyat la setena, Mariona, la sisena, i Graham, Guijarro, Mapi, Aitana i Paños han sumat la cinquena

La cinquena Lliga consecutiva del Barça, una fita històrica per al futbol femení, ha comportat diversos rècords dins la mateixa plantilla de Jonatan Giráldez. El mateix entrenador gallec abandonarà la disciplina blaugrana sense haver perdut cap de les tres edicions que ha disputat.

Jonatan Giráldez: tres de tres

Des que el tècnic de Vigo va prendre el relleu de Lluís Cortés no ha conegut més que l'èxit a nivell nacional. De les tres Lligues que ha dirigit, n'ha guanyat les tres. El curs 2021/22 va completar una competició per a la història. 30 victòries en 30 partits, una efemèride pràcticament impossible d'igualar. A més, el rècord golejador va ser d'autèntic escàndol: 159 gols a favor i 11 en contra.

Aquest curs pot aconseguir no conèixer la derrota i tancar la Lliga amb només un empat. Una competició liderada de principi a final amb les golejades al Reial Madrid com les grans escenes d'eufòria. 

Alexia suma la seva vuitena Lliga

La migcampista de Mollet del Vallès és la jugadora de la plantilla amb més Lligues. Ja en són vuit. El curs 2014/15 va aixecar la seva primera Lliga i enguany ha aixecat el seu tercer títol com a capitana. Una temporada més que exitosa que l'ha vist convertir-se també en la màxima golejadora de la història del Barça.

La incombustible Marta Torrejón és la segona amb més Lligues de l'equip: set en total. Després d'assolir els 400 partits, la central s'ha col·locat com la tercera amb més aparicions amb el Barça. En tercer lloc, però de títols, es troba Mariona Caldentey, que ha sumat la seva sisena Lliga.

El club de les cinc consecutives

Sandra Paños, 'Mapi' León, Patri Guijarro, AitanaCaroline Graham han format part d'aquesta fita històrica de les cinc Lligues consecutives. La jugadora noruega ha estat absolutament clau en tots els registres ofensius: gols (màxima golejadora de la Lliga F amb Salma), assistències (màxima assistent de la Lliga F) i regats. Aitana, recentment guardonada amb el Laureus a la Dona Esportista de l'any, ha tornat a mostrar els seus galons al mig del camp, demostrant per què és la vigent Pilota d'Or. Pel que fa a Patri Guijarro aquest 2024 ha sumat el seu partit número 300 amb l'elàstica blaugrana.

En el cas de 'Mapi', la central aragonesa ha hagut de conviure gran part del curs amb una greu lesió que l'ha mantingut apartada dels terrenys de joc, però s'ha mostrat activa en tot moment a l'hora d'animar i donar suport a les seves companyes. Pel que fa a Paños, que deixarà el Club a final de temporada, ha viscut una temporada en què Cata Coll ha tingut més rellevància.

La primera d'Ona Batlle, Brugts i Vicky 

La lateral esquerra del Barça ha arribat aquest any del Manchester United i ja ha estrenat el seu palmarès lliguer amb el FC Barcelona. Igual que l'holandesa, Brugts. D'altra banda, la irrupció de Vicky López tant amb el Barça, com amb Espanya ha servit perquè ambdós conjunts continuïn el seu camí exitós (l'atacant va formar part del combinat de la 'Roja' que va guanyar la Nations League).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut