Lewandowski, a tres gols del Pitxitxi

Lewandowski, a tres gols del Pitxitxi

El davanter polonès lluitarà pel guardó de màxim golejador després del seu hat-trick contra el València

Robert Lewandowski és un home gol. Ho porta demostrant anys i anys, i enguany no és una excepció. El hat-trick del davanter polonès contra el València l’ha catapultat fins als 16 gols a la Lliga, situant-se a només tres dianes del Pitxitxi actual, l’ucraïnès Artem Dovbyk. Bellingham i Sorloth, amb 17, també segueixen optant al guardó de màxim golejador de la competició quan queden cinc jornades per disputar-se.

Segon hat-trick amb el Barça

El d’aquest dilluns contra el València és el segon hat-trick de Lewandowski amb el FC Barcelona, el primer aquesta temporada. El primer va ser la temporada passada, en la seva estrena amb els culers a la Champions, quan va marcar-ne tres en la victòria per 5-1 contra el Viktoria Plzen i es va convertir en el primer jugador en fer un hat-trick a la Champions amb tres equips diferents.

Les tres dianes del ‘9’ del Barça han arribat totes al segon temps, una circumstància que no es produïa a Can Barça des del febrer del 2020, quan Leo Messi va fer el mateix contra l’Eibar.

Letal amb el cap

Dels tres gols de Lewandowski contra el València, dos han estat amb el cap (en jugades de córner). Un jugador del Barça no marcava dos gols de cap en un mateix partit des que Gerard Piqué en fes també dos l’octubre del 2016 contra el Celta. De fet, quatre dels últims set gols culers han nascut de córners, una dada que també explica la fortalesa de l’equip en accions d’aquest tipus.

_MGA8273

351 gols entre Lliga i Bundesliga

Les tres dianes de Lewandowski l’han permès superar també la barrera dels 350 gols com a professional a les competicions lligueres. Ja en porta 351, repartits entre Bundesliga (312) i Lliga (39), sense tenir en compte la resta de competicions. Precisament en aquestes dues Lligues suma un total de 17 hat-tricks però només cinc gols de falta. L’últim, el golàs contra el València que tancava la remuntada per 4-2.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut