Barça - Nàpols: Cap als quarts de la Champions! (3-1)

Quatre anys més tard, els de Xavi Hernández tornen a ser entre els vuit millors equips d'Europa després de superar el Nàpols a Montjuïc

Només valia guanyar. El Barça ho sabia i ha fet la feina. Amb l'ajuda d'un Estadi Olímpic Lluís Companys ple fins a la bandera, amb la millor entrada de la temporada, amb dos menors d'edat a l'onze i amb Pau Cubarsí emportant-se el trofeu d'MVP, els de Xavi Hernández han derrotat el Nàpols, en la tornada dels vuitens de final de la Champions.

Una victòria, amb gols de Fermín, Cancelo i Lewandowski, que dona el bitllet per als quarts de final de la competició europea, quatre anys després de l'últim cop. També va ser contra el Nàpols, amb el mateix resultat tant a l'anada contra la tornada, i amb el mateix desenllaç: el Barça, classificat.

Ara l'equip culer ja espera rival. El sorteig serà divendres al migdia per saber quin serà el proper camí a seguir. Els quarts ja esperen el Barça!

Primera meitat amb gols

Com ja va passar al Diego Armando Maradona, els primers 20 minuts de partit han estat molt bons per al Barça. Aquest cop, però, els de Xavi Hernández sí que s'han mostrat efectius i han pogut avançar-se.

Molt motivats pel repte de ser als quarts de final de la Champions, l'equip blaugrana ha sortit a totes, especialment un Fermín sempre ple d'energia. Ha tingut la primera en una combinació de 50 metres amb Cubarsí, però no ha fallat quan ha arribat des de segona línia i ha rematat al fons de la xarxa una passada enrere de Raphinha (1-0, min 15).

Un premi decorat dos minuts després amb una excel·lent jugada de Lamine Yamal, que ha acabat amb un xut al pal de Raphinha, un refús caçat per Cancelo i el posterior gol del portuguès (2-0, min 17).

El Nàpols, però, no ha baixat els braços i ha anat a més. Rrahmani ha retallat distàncies (2-1, min 30) per fer creure el conjunt italià, que ha pressionat a la recerca de les seves oportunitats. L'ha tingut amb una rematada d'Osimhen, però un atent Ter Stegen ha evitat l'empat (min 35).

Lewandowski sentencia

Aquest guió de partit s'ha mantingut en els primers minuts de la represa i el Nàpols ha generat perill en un parell d'ocasions. Però el pas dels minuts, especialment a partir del 60, ha assentat el Barça, que a poc a poc ha anat recuperant el domini i la tranquil·litat. I també les ha tingut, especialment en una rematada de Raphinha després d'una passada de Cancelo (min 54) o en un xut llunyà de Gundogan que no ha entrat per poc (min 73).

Lamine Yamal ha estat a punt d'apuntar-se a la festa (min 76), però finalment ha estat Lewandowski el que ha tancat el partit, quan ha definit còmodament una combinació entre Sergi Roberto i Gundogan (3-1, min 83). Gol que ha resultat definitiu, perquè el Nàpols ja no ha pogut reduir diferències i el Barça n'ha fet prou per passar l'eliminatòria. El Barça, doncs, serà al bombo dels quarts. Missió assolida.