FC Barcelona - Nàpols: Com si fos una final

FC Barcelona - Nàpols: Com si fos una final

Els blaugranes busquen segellar l'accés als quarts de final de la Lliga de Campions després d'empatar a Itàlia

El Barça rep el Nàpols a l'Estadi Olímpic Lluís Companys (21.00 h, Movistar+) per disputar la tornada dels vuitens de final de la Champions League. Els catalans fa quatre anys que no accedeixen a la següent ronda de la màxima competició europea i pretenen donar una alegria als aficionats culers i mantenir la bona ratxa a Montjuïc, on duen cinc partits consecutius sense conèixer la derrota.

Els napolitans aterraran a Barcelona després d'haver empatat contra el Torino a l'últim partit (1-1). Francesco Calzona, tècnic actual del conjunt italià, encara no ha tastat el disgust de la derrota. Tres empats i dues victòries en els cinc partits al càrrec de la banqueta del Nàpols, incloent l'1-1 contra el Barça al Diego Armando Maradona.

 

Precedents favorables

Fins a cinc vegades els dos quadres mediterranis s'han enfrontat. El balanç és positiu per als de Xavi Hernández. Dues victòries i tres empats. L'últim cop que el combinat blau va visitar Barcelona en un partit de Champions va ser, precisament, també a la tornada dels vuitens de final, i també arribava amb un empat 1-1 previ. En aquella ocasió el Barça es va imposar 3-1 amb gols de LengletMessiLuis Suárez; Insgine va maquillar el resultat al final de la primera meitat.

 

En tots els partits disputats entre ambdós equips s'han marcat gols, així que és d'esperar que la tendència es repeteixi a la muntanya màgica. Els blaugranes tenen un global positiu de sis gols (10 a favor i quatre en contra).

A més, en 20 de les 21 ocasions que el Barça ha sortit amb un empat o una victòria en el partit d'anada ha acabat sobreposant-se al seu rival a la tornada.

La convocatòria culer

Per a aquest important partit, Xavi ha donat la llista de convocats. I els citats són Ter Stegen, Joâo Cancelo, R. Araujo, I. Martinez, Lewandowski, Raphinha, Iñaki Peña, Joâo Félix, Christensen, Oriol Romeu, Vitor Roque, Sergi Roberto, Gündoğan, Kounde, Astralaga, Lamine Yamal, M. Casadó, Fermín, Cubarsí, Unai, Marc Guiu i H. Fort.

El Nàpols, amb molta pólvora ofensiva

Des que Calzona va prendre el relleu de Mazzari com a tècnic del conjunt italià, l'equip presidit per De Laurentiis s'ha reactivat sobre el terreny de joc. Kvaratskhelia suma quatre gols i una assistència sota les seves ordres i torna a mostrar la imatge del curs passat. A més, ja és el màxim regatejador de la història del Nàpols a la Champions (61 en 16 partits).

El seu company en la mítica dupla de l'any passat, Victor Osimhen, també ha donat un pas endavant i ja ha marcat cinc gols i ha ofert una assistència des que Calzona és a la banqueta. Raspadori és el gran complement dels dos, amb un gol i una assistència, cada cop amb més pes a l'equip.

En defensa, el Nàpols és el sisè de la competició amb més duels disputats (724) i el vuitè amb percentatge de duels victoriosos (51.7%). Rrahmani s'ha erigit en el gran referent a l'eix de la defensa i és el segon de l'equip en ambdós aspectes (51 duels i 62.7%). A la banda dreta, l'acompanya el capità i líder del quadre partenopeu, Giovanni di Lorenzo, un lateral que complementa tant l'atac com la defensa. És el jugador que més passades ha realitzat al camp contrari (247) i el que més duels ha disputat (74).

_GP22021
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut