Robert Lewandowski: “Estem en un molt bon moment”

Robert Lewandowski: “Estem en un molt bon moment”

El davanter polonès repassa l’actualitat culer en una entrevista als mitjans del Club

Porta el gol a la sang. En suma més de 50 amb el FC Barcelona en una temporada i mitja i ha arrencat el 2024 a tot gas, convençut que l’equip encara és a temps d’assolir els grans reptes de la temporada. Robert Lewandowski repassa el seu moment de forma, l’eliminatòria contra el Nàpols i les opcions a la Lliga en una entrevista als mitjans del Club.


Què tal, Robert? Com estàs?

“Bé, tot bé, gràcies.”

Portes al Barça poc més d’una temporada i mitja i ja has superat els 50 gols i els registres de jugadors com Villa o Henry. Quin balanç fas d’aquests primers 20 mesos com a culer?

“Fa un any i mig que soc al Barça i em sento molt bé. He guanyat i he marcat molts gols. Estic molt, molt feliç i molt content. En aquest moment, i m’incloc, hem de fer més gols i guanyar més partits. Som en un moment on podem, no només guanyar, sinó també jugar millor. Ara tenim partits importants i espero que anem de victòria a victòria”.

A nivell personal, familiar, també se t’ha vist força integrat a la ciutat. És així?

“La ciutat és molt bonica i la gent també. No només jo, també la meva família està molt contenta i molt feliç. Les meves filles també. Tot el que és la ciutat està molt bé. Però per mi el més important, el que vull fer, passa al camp. Segurament no pugui fer tot el que vull però per a mi l'important és al camp. El més important és anar junts com a Club i veure com juguem fins al final de temporada. Ara estic concentrat en el futbol, no en coses com la ciutat o en coses fora del Club. Al meu cap el futbol i la família sempre són el primer, i la resta ja passarà més endavant”.

Doncs parlem de futbol. Has marcat en quatre dels últims cinc partits i ets un dels màxims golejadors del 2024. Estem davant del millor Lewy al Barça?

“Jo vull jugar sempre el meu millor futbol. L'altre dia no vaig marcar contra el Getafe, però vaig jugar un molt bon partit, però sense gol. Per mi, com a davanter, és important tenir partits amb gol i guanyar. Tot i que al final compta més com anem com a equip i si guanyem. L'altre dia ens vam endur els tres punts i hem jugat un bon partit. Però com a davanter sempre vull marcar i ajudar el meu equip a guanyar”.

S’acosten partits clau, i també molt exigents com el de San Mamés. Com ho afrontes?

“Venen partits molt importants. Primer a Bilbao, després a casa amb el Mallorca i després a la Champions League. Estem en un moment on guanyar pot ser molt important per a nosaltres com a equip per guanyar confiança i seguir endavant. Estem en un molt bon moment. Tenim una setmana llarga per treballar als entrenaments i preparar els propers partits. Crec que també tornaran alguns jugadors importants que estaven lesionats i així poder tenir a la banqueta també jugadors importants amb experiència, no només joves. És important per a l’equip. Estic segur que si ara fem bons entrenaments jugarem millors partits que abans. Per a tots és important guanyar per dos, tres o quatre gols de diferència, com contra el Getafe”.

Robert Lewandowski, durant el partit de Copa a San Mamés.
Robert Lewandowski, durant el partit de Copa a San Mamés.

Falten menys de dues setmanes per a la tornada de Champions. Us vau quedar amb la sensació d’haver pogut assolir un millor resultat a Itàlia? Com veus el duel de tornada?

“Vam jugar un molt bon partit contra el Nàpols. Als primers 30 minuts vam jugar molt bé. Va faltar el segon gol, però ara falta el partit a casa. Si juguem des del primer minut com a la primera part contra el Nàpols crec que podrem guanyar i marcar més gols. El que volem és jugar les properes rondes. El Nàpols és equip perillós, amb bons jugadors, però volem guanyar aquest partit, tot i que encara queda una mica per a aquest partit i volem guanyar els que falten fins aleshores”.

Lewandowski va anotar un gran gol en el duel d'anada al Diego Armando Maradona.
Lewandowski va anotar un gran gol en el duel d'anada al Diego Armando Maradona.

Passem a la Lliga. Guanyar-la quin nivell de dificultat diries que té?

“Depèn de contra qui juguem… No, no, no contra qui. Depèn de com juguem nosaltres. Tenim molts jugadors amb molt potencial i molta qualitat. Hem de saber com podem jugar, no només per guanyar, sinó per tenir ocasions de gol. Contra el Getafe, per exemple, després de 5 o 7 minuts, vam veure que si donàvem més passades endavant tindríem més ocasions. Ens hem de saber adaptar durant el partit per poder jugar més fàcil i generar més ocasions. Si cal jugar més fàcil, ho hem de fer. Si cal tenir més possessió, ho hem de fer. Cal saber trobar solucions contra el nostre rival. Contra el Getafe vam jugar més fàcil però vam ser més efectius”.

Ens hem de saber adaptar durant el partit per poder jugar més fàcil i generar més ocasions

Robert Lewandowski

S’ha complert un mes des de l’anunci de Xavi. En què creus que ha canviat l’equip?

“Xavi serà el nostre entrenador fins a final de temporada i per a nosaltres és molt important estar concentrats per poder fer la nostra feina. Entenc que per a Xavi ha estat una etapa difícil i que ha estat molt emocional. Ell ha estat exjugador del FC Barcelona i ser entrenador del Barça és molt difícil per a Xavi perquè també és una persona molt emocional. Per a ell, el FC Barcelona és més que un Club. Entenc que per a la seva família tampoc ha de ser fàcil. Ens toca estar junts, anar en una mateixa direcció i guanyar partits”.

Lewandowski, sota l'atenta mirada de Xavi en un entrenament.
Lewandowski, sota l'atenta mirada de Xavi en un entrenament.

Acabem. A banda de tots els compromisos exigents que venen amb el Barça, per a tu també hi ha una aturada per seleccions molt important, amb un play-off classificatori per a l’Eurocopa en joc. Quina importància li dones?

“Per nosaltres són partits all-in. Espero que guanyem el primer partit i podem jugar la final, i que també la guanyem i podem jugar l'Eurocopa. Són partits molt, molt importants però estem preparats per a afrontar-los. Volem ser a Alemanya".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut