Jules Kounde i Frenkie de Jong ho juguen tot

Jules Kounde i Frenkie de Jong ho juguen tot

El francès i el neerlandès han disputat tots els minuts del 2024 i tenen el rècord de minuts jugats a les cinc grans lligues europees

Hi ha futbolistes importants i després hi ha futbolistes com Jules Kounde i Frenkie de Jong, que són completament intocables. Així ho demostren les xifres, ja que Kounde i De Jong han disputat tots els minuts possibles en aquest 2024, jugant els 14 partits oficials del Barça aquest any de principi a fi, sense perdre's ni un sol minut. En total, han estat 1.290 minuts sobre la gespa, superant la resta de jugadors de camp de les cinc grans Lligues europees.

El Top-5 europeu de jugadors de camp amb més minuts el completen Theo Hernández (AC Milan, 1.079 minuts) i dos blaugranes més: Ilkay Gündogan (1.061) i Robert Lewandowski (1.057). Ronald Araujo es troba en sisena posició, amb 1.046 minuts. Xavi creu en tots ells.

Griezmann, l'últim cas similar

No és fàcil trobar un jugador -ni dos- que hagin participat en els primers 14 partits d'un any. I menys encara que no s'hagin perdut cap minut, com és el cas de Kounde i Frenkie de Jong. De fet, cal remuntar-se fins al 2021 per veure un cas similar, el d'Antoine Griezmann, que va participar en els primers 14 partits de l'any, sumant 1.255 minuts. 

En el cas de Kounde sí és cert que s'està repetint la història de l'any passat. A principis del 2023 va tenir 1.230 minuts, participant en 13 dels 14 primers partits de l'any. El defensa és un fix per a Xavi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut