Ronald Araujo, centenari a la Lliga

El central uruguaià suma el partit número 100 a la competició domèstica, on també ha marcat set gols

Sis d'octubre del 2019. Aquesta és la data del debut oficial de Ronald Araujo amb la samarreta del Barça. Ernesto Valverde va confiar en un jove central uruguaià que en aquell moment tenia 20 anys. Després del partit contra el Celta, on ha estat titular, el defensa ja en suma 100 a la màxima competició espanyola.

D'un debut accidentat a líder de la defensa

El '4' blaugrana va debutar al minut 75 del partit que enfrontava els catalans contra el Sevilla a l'Spotify Camp Nou, un partit que es va resoldre per 4-0. Araujo va debutar al minut 75, quan el partit ja estava vist per sentència -en aquell instant, els culers vencien per tres gols a zero-, tot i que va ser un debut efímer. Quan només havien passat 13 minuts de la seva entrada al terreny de joc, va fer una falta sobre el Chicharito, quan el mexicà encarava Ter Stegen.

Més de quatre anys després, Ronald Araujo ha sumat 99 partits més a la Lliga -en duu 139 entre totes les competicions- i ja s'ha consolidat com un dels quatre capitans de l'equip. El coronel defensiu del Barça s'ha erigit en la gran referència de la rereguarda per part dels de Xavi. La seva llarga gambada, la seva velocitat de correcció, el seu sacrifici i el seu amor per l'escut l'han convertit en inamovible per als esquemes de Xavi Hernández.

Així doncs, en aquest duel d'aquest contra els gallecs, el ha arribat a la xifra centenària. Ho ha fet partint des de la titularitat i disputant 45 minuts.

Set gols amb la samarreta blaugrana

Araujo va estrenar-se per primera vegada amb el Barça al partit que els blaugranes van empatar contra el València (2-2). Fins a sis dianes més ha aconseguit a la Lliga, l'última en el triomf davant la Reial Societat (0-1). L'uruguaià va rematar impecablement la pilota penjada a l'àrea per Gündoğan i donava la victòria per la mínima als barcelonins.

Un any del seu partit 100 en totes les competicions

El partit contra el Celta ha estat el centenari en Lliga, però Araujo ja va assolir aquesta xifra en totes les competicions durant la temporada passada. El 'kàiser' uruguaià va firmar aquest número enfront del Manchester United a Old Trafford, en un partit corresponent a l'Europa League. En total, el tercer capità del Barça ha sumat un centenar de partits a la Lliga, 13 a la Champions, set a l'Europa League, 12 a la Copa del Rei i set a la Supercopa d'Espanya.