Cinc anys del fitxatge de Frenkie de Jong amb el Barça

Cinc anys del fitxatge de Frenkie de Jong amb el Barça

El 23 de gener del 2019 es va anunciar la incorporació del neerlandès, que va arribar al Club a partir de l’estiu d’aquell mateix any

Una tarda del 23 de gener del 2019, el FC Barcelona va anunciar el fitxatge d’una nova promesa del futbol europeu: Frenkie de Jong, procedent de l'Ajax. Tot i la data de l'anunci, el migcampista es va acabar incorporant a partir de l’1 de juliol d’aquell mateix any. Amb només 22 anys, el neerlandès va aterrar a Barcelona per començar a crear la seva història amb la samarreta blaugrana.

El debut de De Jong amb el Barça

De Jong va debutar el 16 d'agost del 2019 a San Mamés, precisament l'escenari on aquest dimecres el neerlandès i els seus companys intentaran el pas a les semifinals de Copa. En aquell partit, que va ser la primera jornada de Lliga de la temporada 2019/2020, el migcampista va jugar els 90 minuts, però no va poder evitar la derrota per la mínima contra l'Athletic Club.

AthleticdeBilbao1-FCBarcelona0_pic_2019-08-16athletic-barcelona24

Ara, cinc anys després d’ençà de l’anunci del seu fitxatge, Frenkie ha entrat en la llista dels jugadors bicentenaris que han lluït l’escut del Barça. Davant Unionistas, el d’Arkel (Països Baixos) va jugar el seu partit número 200 amb els culers i es va convertir en el sisè neerlandès de la història del Club que arriba a aquesta xifra. A més, De Jong ja ha aixecat una Lliga, una Copa del Rei i una Supercopa d'Espanya vestint de blaugrana.

Les xifres del neerlandès en aquests cinc anys

En quatre temporades i mitja lluint els colors blaugrana, De Jong ha disputat 201 partits en totes les competicions, ha marcat un total de 16 gols i ha donat 19 assistències. El neerlandès s'ha convertit en un jugador indispensable per a tots els entrenadors que ha tingut al Barça aquestes temporades, com demostra la seva xifra de partits, i és un futbolista clau per als esquemes de Xavi Hernández.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut