Ferran Torres, golejador i assistent en el seu centenari amb el Barça

El davanter valencià, titular contra el Betis, ha assolit els 100 partits disputats amb la samarreta blaugrana i, per celebrar-ho, ha fet un hat-trick al Benito Villamarín

Ferran Torres s’ha convertit en un jugador centenari amb el FC Barcelona. El davanter ha assolit aquesta xifra de 100 partits disputats amb la samarreta blaugrana en el duel contra el Reial Betis de la 21a jornada de Lliga, després de dos anys d’ençà de la seva arribada al Club.

I, a més, ho ha fet amb un autèntic partidàs, sent clau en el triomf. Ha fet tres dels quatre gols del Barça i, també, ha estat l'assistent en el gol de João Félix. Seva ha estat la diana que ha inaugurat el partit al Benito Villamarín, quan ha aprofitat una assistència-regal de Pedri per fer el 0-1 (minut 21). El segon gol culer, després d'aprofitar un refús en una jugada de Lamine Yamal que s'ha topat contra el pal (minut 48), també ha estat de Ferran Torres. El valencià ha fet el quart i definitiu quan ha transformat una contra (min 92).

Els números de Ferran Torres de blaugrana

El ‘tauró’, el sobrenom que se li ha aplicat aquest any al valencià, va aterrar a Barcelona procedent del Manchester City en el mercat d’hivern de la temporada 2021/2022. En 26 partits, va marcar set gols i va donar sis assistències, sent un home clau en els esquemes de Xavi Hernández. En la seva primera campanya sencera, la 2022/2023, va disputar 45 partits repartits en cinc competicions, on va veure porteria també en set ocasions i va entregar tres passades de gol.

La temporada actual està sent la millor de Ferran Torres des de la seva arribada des d’Anglaterra. El valencià ja ha marcat onze dianes i ha donat tres assistències en 29 partits disputats entre la Lliga, la Champions, la Copa del Rei i la Supercopa d’Espanya. D'aquesta manera, supera els números dels seus primers mesos al Barça, i s'ha reivindicat a la davantera defensant l’escut blaugrana.

El segon màxim golejador a l'era Xavi

Des de l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta del Barça, Ferran Torres és el segon màxim golejador de l’equip sota les seves ordres, amb 25 gols. El primer, i a molta distància, és Robert Lewandowski, amb 45 dianes, mentre que l’últim esgraó del podi l’ocupa Raphinha, amb 14 gols.