Ferran Torres:

Ferran Torres: "Estic en el millor moment de la meva carrera"

Amb 100 partits de blaugrana a l'esquena, Ferran Torres raona amb els mitjans del Club sobre la seva evolució després de dos anys com a culer

Ferran Torres ja ha superat el llistó dels 100 partits amb el FC Barcelona... i de quina manera. Amb la seva titularitat al Benito Villamarín, el valencià va convertir-se en centenari, i ho va fer per la porta gran, amb un hat-trick i una assistència en la que és la seva millor actuació de blaugrana. Així doncs, no hi ha una millor forma de celebrar aquesta xifra rodona i el partit antològic que va jugar a Sevilla que asseure's amb ell i reflexionar al voltant dels seus primers dos anys de blaugrana, la seva evolució mental o el fenomen del tauró.

La primera pregunta és obligada, Ferran. 100 partits amb el Barça... que et diu aquesta dada?

"És un somni fet realitat. Quan vaig arribar per a mi ja era un somni complert i poder fer 100 partits amb aquesta samarreta em fa molt feliç. Vull ajudar a aquest Club en allò que pugui i espero que siguin molts més".

100 partits donen per a molt, òbviament. Quins són els dos o tres moments que guardes amb més estima?

"Em quedaria amb el primer gol, a San Mamés, que va ser el meu primer i venia d’una lesió de llarga durada. Un altre moment seria un 2x1, els dos títols que vam aconseguir (Supercopa i Lliga). I el tercer, més que un moment, seria un estat de temps, que seria aquest principi de temporada en el que vaig arribar en el meu millor moment, amb una mentalitat molt canviada, i vaig poder canviar una situació en què veia molt complicat tenir minuts i oportunitats i ho vaig aconseguir. Perquè la gent sàpiga que res és impossible, que cal treballar i al final tot arriba".

Que la gent sàpiga que res és impossible, que cal treballar i al final tot arriba.

Ferran Torres

Són 100 partits i 25 gols, després dels tres que acabes de marcar, i això et fa ser el segon màxim golejador de l’era Xavi al Barça. Com és aquesta relació entre futbolista i entrenador? Què t’ha aportat Xavi a la teva carrera?

"Sobretot, al principi, la confiança de voler dur-me aquí i confiar en mi per a aquest projecte. Estic molt agraït a ell, al seu staff i al seu cercle, que al final m’han donat suport sempre i això es reflecteix al terreny de joc".

_SG_6200

Parlant de gols, mencionaves aquell primer a San Mamés, en un partit de Copa que vam acabar perdent. Ara l’atzar ens torna a portar a San Mamés en Copa. Seria una bona forma de tancar un cercle, que en el partit 101 tornis a marcar a San Mamés i aquesta vegada que sigui amb un resultat diferent, no?

"Està clar que va ser el primer gol i vaig estar molt feliç, però no va ser el resultat que volia. Ara ens torna a dur a aquest estadi i espero que aquesta vegada puguem guanyar, passar a la següent ronda de la Copa i seguir complint objectius".

A Salamanca vas marcar el vuitè gol de la temporada, superant els set de la temporada anterior i de la primera mitja temporada que també van ser 7. Amb els tres del Betis ja en portes 11... en quin moment et trobes, de confiança?

"Crec que estic en el millor moment de la meva carrera, en el que més autoconfiança tinc, en el que em trobo mentalment més fort".

Dius que és el teu millor moment. Quina importància té en això la mentalitat, tot el procés que has passat.

"He après que la mentalitat ho és tot. És el que et fa guanyar aquesta autoconfiança que tan important és per estar bé dins i fora del terreny de joc. A partir d’aquí, treballar, mantenir la humilitat i ser constant. La disciplina és el que et fa diferenciar de la resta".

_SG_6226

Com es pot traslladar una mentalitat individual, en aquest cas la teva, a la mentalitat de grup? Com pot influir el teu exemple en moments on potser el grup està una mica més baix d’ànims?

"Jo intento mantenir l’equip unit. Fer bromes, que l’equip estigui el més protegit possible, entre nosaltres, i aportar la meva experiència. És veritat que soc jove, però gràcies a Déu tinc experiència per a poder gestionar diferents moments de la temporada". 

Què creus que és el que més ha canviat en Ferran Torres d’aquell primer partit a ara que en portes 100? Quan penses en aquell Ferran de fa dos anys, com de diferent el veus?

"El veig molt diferent. He canviat en tot, tant en l'àmbit personal com en l'àmbit futbolístic, o a l'hora de saber dur les coses. Han sigut uns dos anys i mig de molt aprenentatge i de millora constant i això és el que un Club com el Barça et fa. Necessites estar en millora constant i aprenent dia a dia".

I mirant cap al futur, com t’agradaria que fos el Ferran Torres d'aquí a un parell d'anys?

"Amb molta fam, amb ganes de millorar i d'aconseguir títols amb aquesta samarreta i ajudar en tot el que pugui".

Estic molt orgullós d’haver sentit el meu nom corejat per primera vegada a Montjuïc.

Ferran Torres

Parlaves de la mentalitat, i tot això ha vingut també associat a la figura del tauró. Veiem fa uns dies a Salamanca aquella nena, la Maria, amb el seu peluix del tauró. El dia de l’entrenament de les portes obertes un noi també disfressat. Sembla que l’entorn i el club ha abraçat tot això del tauró. Com s’ha viscut al vestidor, et fan moltes bromes?

"Al principi sí que hi havia bromes, però al final jo ho porto ja com un estil de vida. Em reflecteix en molt en la mentalitat i els companys ja s'ho prenen com un exemple, d’algú que ha capgirat una situació que estava molt complicada i com un signe de motivació".

GEJ1L1vXAAAnBM3

Per acabar, un missatge que li vulguis enviar a l’afició, que en els últims mesos s’ha mostrat molt més propera amb tu. 

"Estic molt orgullós d’haver sentit el meu nom corejat per primera vegada a Montjuïc. Sé que estan amb mi, i amb l’equip. Els vull dir que estiguin tranquils, que estem molt units i que els necessitem més que mai, però què donarem moltes alegries aquest any".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut