Frenkie de Jong: “Podem lluitar per la Lliga”

Frenkie de Jong: “Podem lluitar per la Lliga”

El neerlandès es mostra orgullós d’haver assolit els 200 partits amb el Barça i creu que l’equip pot anar a més si millora “la contundència i la concentració”

Frenkie de Jong no és un jugador qualsevol. El neerlandès és el motor del migcamp culer i el futbolista de la plantilla amb més passades, passades bones, tocs de pilota... Per les seves botes passen totes les jugades del Barça des de fa 200 partits, xifra assolida dijous a Salamanca. El ‘21’ del Barça valora aquesta efemèride, el moment de l’equip i les opcions de títol aquesta temporada en una entrevista als mitjans del Club.

 

Frenkie, ja són 200 partits amb el Barça. Què se sent?

“Estic molt orgullós d’haver arribat als 200 partits amb el Barça. Significa quelcom important per a mi però considero més important guanyar títols que sumar partits.”

D’aquests 200 partits, quins han estat el pitjor i el millor moment?  

“El pitjor va ser el dia del Bayern a la Champions i el millor guanyar la Lliga de l’any passat”.

_GP26956
Frenkie de Jong, homenatjat pels seus companys amb un túnel de calbots i somriures

Tampoc va ser un bon moment l’última final de la Supercopa. Quines conclusions heu tret d’aquell partit?

“En aquest partit no vam estar bé. Però un partit no marca tota la temporada. Vam perdre la final contra el Madrid, ells van merèixer guanyar, va ser just. I ens toca millorar. Però això no vol dir que la temporada ja sigui dolenta. Encara queden tres títols per jugar-se. Som a quarts de la Copa, vius a la Champions i intentarem remuntar a la Lliga”.

Quin balanç fas d’aquesta primera meitat de la temporada? 

“No ha estat bona. Crec que hem perdut punts innecessaris i hem de millorar, ho sabem. Tenim la qualitat i el joc no està sent del tot dolent però ens falta contundència i de vegades concentració. Si estem concentrats tot el partit, si fem això, crec que tenim una molt bona plantilla per lluitar per tots els títols”.

Crec que hem perdut punts innecessaris i hem de millorar, ho sabem

Frenkie de Jong

Si comparem números amb la temporada anterior, en aquests primers 29 partits oficials heu marcat 7 gols menys i n’heu encaixat 11 més. Com es millora això?

“Com es millora? (riu) Marcant les ocasions que tinguem. Potser hem generat més ocasions que l’any passat a aquestes alçades... És cert que en defensa, com a equip, no estem concentrats els 90 minuts. No pots regalar res als rivals perquè aprofiten les seves ocasions. És la part més important”.

_GP26871
Frenkie de Jong a la Ciutat Esportiva parlant sobre els seus 200 partits amb la samarreta culer

Després de dos anys sense superar la fase de grups, quin hauria de ser l’objectiu real a la Champions d’enguany?

“Crec que si participes en una competició ho fas per guanyar-la. És a dir, tots els equips tenen la intenció de guanyar-la. Això no vol dir que si al final no la guanyes sigui un desastre, però si la jugues és per guanyar-la”.

Encara queda un mes per a l'anada, però com veus l’eliminatòria contra el Nàpols?

“El Nàpols és un molt bon equip, amb grans jugadors del nivell més alt. Són els vigents campions de la Serie A. Tenen molt talent, com nosaltres. Veurem perquè encara queden partits abans del Nàpols però tenim la il·lusió de ser als vuitens després de dos anys eliminats a la fase de grups i farem tot el possible per passar de ronda”.

Vau superar el Nàpols a l’Europa League de fa dos anys i ells són vuitens a la Lliga, a 20 punts del líder. El Barça és lleugerament favorit?

“No ho sé, aquests partits son diferents. El Nàpols és cert que a la Lliga no està com l’any passat però té el mateix equip i els mateixos jugadors. Si estan al seu nivell és un rival difícil però nosaltres tenim una gran plantilla. Crec que no importa qui sigui el favorit, cal demostrar-ho al camp”.

2022-02-24 NAPOLES-BARCELONA 18
De Jong ja sap què és marcar gol contra el Nàpols; va ser a la temporada 2021/22 en partit d'Europa League

I a la Lliga, si es torna a una dinàmica guanyadora, hi ha opcions de revalidar el títol? El desavantatge és remuntable?

“Això no ho sé perquè també depèn del Madrid i del Girona però sí que crec que tenim plantilla i que, si millorem coses, tenim opcions de guanyar molts dels partits que queden. Jo crec que encara podem lluitar la Lliga”.

I a la Copa, què?

“El Barça sempre té opcions a qualsevol competició. Som a quarts, queden tres partits per arribar a una final i quatre per guanyar-la. La Copa m’il·lusiona a mi i a tot l’equip. Tenim opcions però serà difícil”.

Com ha canviat Frenkie de Jong des que va arribar al Barça el 2019?

“Tinc uns quants anys més i potser he madurat una mica. Espero haver millorat com a jugador i vull seguir millorant i seguir guanyant títols”.

En què creus que pots seguir millorant?

“Jo crec que puc millorar en tots els aspectes del joc. Tots els jugadors tenim un nivell molt alt i no hi ha cap jugador que no pugui fer passades o defensar, es més aviat una qüestió de fer ajustaments”.

Molts dels joves que han arribat al primer equip, com Fermín o Gavi, van afirmar en el seu dia que et tenien a tu com a referent. Què suposa per a tu un elogi així?

“Em fa feliç que diguin això de mi. Jo sempre intento oferir el millor de mi i donar bon exemple. Si la gent ho valora em fa feliç”.

Es difícil d’explicar però quan el nen et somriu, o estàs amb ell, llavors tot esta be

Frenkie de Jong

Com han afectat a l’equip les baixes de Gavi i Ter Stegen?

“Si tens baixes sempre t’afecta com a equip, i més si són jugadors clau com en Gavi o en Marc. A tots els equips, si perden jugadors titulars fixos, els afecta. I a nosaltres també”.

Acabem. Què tal la paternitat? Dorms menys que abans?

(riu) “Dormo be, la veritat. Està dormint be. La Mikky, la mare, també ho fa molt be. És una alegria. Es difícil d’explicar però quan el nen et somriu, o estàs amb ell, llavors tot esta be”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut