La coronació d'Iñaki Peña

La coronació d'Iñaki Peña

El porter alacantí del FC Barcelona va ser un dels protagonistes del triomf contra l'Atlètic de Madrid a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

EL FC Barcelona va vèncer aquest diumenge l'Atlètic de Madrid amb un gran gol de João Félix (1-0). Però, a banda del portuguès, si hi va haver un altre protagonista en el duel contra els matalassers, aquest va ser Iñaki Peña. El porter alacantí, titular novament per les molèsties a l'esquena de Ter Stegen, va signar una actuació magistral i va salvar els tres punts per als culers. 

Especialment en un tram final en què l'Atlètic de Madrid va buscar l'empat. Primer, quan va desviar amb la punta dels dits un llançament de falta de Memphis que es colava per l'escaire (min 80). 

2023-12-03_FCBvsATLETICO_102

Posteriorment, ja en el temps afegit, quan va salvar un u contra u amb Ángel Correa. L'alacantí, sense perdre els nervis, es va mantenir ferm i va treure una mà digna d'un porter d'handbol. Una intervenció miraculosa que va acabar de segellar la seva brillant actuació.

També decisiu contra el Porto

La gran actuació d'Iñaki Peña contra l'Atlètic de Madrid va arribar cinc dies després de ser titular contra el Porto a la Lliga de Campions. I també de ser figura important en el triomf culer a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Perquè l'alacantí, tot i no poder deixar la porteria a zero, va ajudar l'equip blaugrana a poder remuntar. 

 

Les seves aturades, especialment en una rematada rasa i enganxada a la base del pal de Galeno, en un xut col·locat d'Alan Varela que el va fer volar i en una aproximació de Pepé que va treure amb els peus, van ser determinants per evitar el segon del Porto. I, per tant, per permetre que els gols de João Cancelo i João Félix donessin el triomf al Barça i la classificació matemàtica per als vuitens de final. 

'Made in' La Masia

Nascut a Alacant l’any 1999, Iñaki Peña va arribar al Barça com a infantil procedent del Vila-real l’any 2012. Durant la seva primera temporada ja va guanyar la Lliga amb l’equip blaugrana i ho va repetir durant els ascensos de categories, en què destaca la Youth League de la temporada 2017/18.

El seu bon nivell sota pals el va fer arribar fins al Barça Atlètic la temporada 2018/19. Des d’aquella temporada, el jugador va anar intercalant segon i primer equip segons les necessitats del Club, formant part del títol de Copa del Rei de la temporada 2020/21. La següent temporada, la 2021/22, el porter va marxar cedit al Galatasaray durant el mercat d’hivern i, acabada la cessió, el jove format a la Masia va retornar al club blaugrana. 

L'1 de novembre del 2022 va defensar per primer cop la porteria del primer equip del FC Barcelona al Doosan Arena, contra el Viktoria Plzen, en el sisè partit de la fase de grups de la Lliga de Campions.

iñaki pena

El seu debut a la Copa va ser el 4 de gener del 2023 contra l'Intercity, mentre que el seu primer partit a la Lliga va ser contra el Valladolid, a l'Estadi José Zorrila, el 23 de maig del 2023.

En total, actualment Iñaki Peña suma 8 partits, 2 de Champions, 4 de Lliga i 2 de Copa del Rei, però ja ha demostrat que pot defensar amb escreix la porteria del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut