De Jong iguala els partits de Johan Cruyff a la Lliga

De Jong iguala els partits de Johan Cruyff a la Lliga

El migcampista blaugrana acumula 139 duels en la competició domèstica, els mateixos que la llegenda neerlandesa

L'any 1973, l'arribada d'un futbolista holandès al primer equip va marcar la història moderna del FC Barcelona. Tant com a jugador com a entrenador, Johan Cruyff va deixar un gran llegat que quedarà per sempre emmarcat en la història del Club. Anys després de la seva retirada, més concretament la temporada 2019/2020 va arribar un altre holandès al Barça, que avui en dia encara està lluny d'aconseguir els mèrits de Cruyff, però que si més no s'ha posicionat com una peça de la columna vertebral del joc blaugrana. Frenkie de Jong porta dins de la sang l'ADN Barça.

Separats en el temps, però units per defensar el color d'un mateix equip, Frenkie de Jong ha igualat al mite neerlandès en nombre de partits de Lliga. Després de disputar el duel contra l'Atlètic de Madrid, on ha jugat els 90 minuts i ha sigut important en una gran victòria, el "21" acumula 139 partits de la competició domèstica amb l'elàstica blaugrana, la mateixa xifra que Johan Cruyff.

Un títol de Lliga per cada un

En la seva primera temporada al Barça, el davanter holandès va demostrar amb escreix la seva enorme categoria futbolística. El seu joc i la capacitat de líder van permetre al FC Barcelona conquerir la Lliga 1973/74 amb una superioritat aclaparadora i després de catorze anys sense fer-ho. Frenkie de Jong va haver d'esperar una mica més, no va ser fins a la seva tercera temporada al club que va aconseguir embutxacar-se el primer trofeu lliguer.

Cocu, l'holandès amb més partits al Club

Malgrat que Cruyff i Frenkie han estat i són noms molt sonats pel barcelonisme, hi ha hagut altres jugadors de Països Baixos que han vestit la samarreta blaugrana que han deixat xifres espectaculars. Començant per Cocu, l'holandès que més partits de competició domèstica ha disputat amb l'elàstica culer en la Lliga (205). En segona posició trobem un professional molt reconegut: Ronald Koeman (192) que com Cruyff va tenir una etapa com a jugador i després una com a entrenador en el combinat barceloní. Kluivert (182), Reiziger (173), Frank de Boer (144) i Neeskens (140) són els quatre jugadors que completen el llistat per sobre la llegenda i el "21" culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut