Araujo s'estrena amb magnificència

El central uruguaià marca el seu primer gol de la temporada en l'afegit, contra la Reial Societat al Reale Arena, per donar tres punts d'or

De ben segur que el primer gol de Ronald Araujo en aquesta temporada 2023/24 serà recordat durant molt de temps. No per la seva bellesa o espectacularitat, si no perquè el va fer al minut 92 de partit, pràcticament en l'última jugada de l'enfrontament entre la Reial Societat i el FC Barcelona.

Una acció que trencava el 0-0 amb què s'havia arribat a aquest minut i que va permetre als de Xavi Hernández sumar tres punts d'or en un duel complicat i en què la Reial Societat va pressionar de valent.

El gol d'Araujo contra la Reial Societat va arribar exactament al minut 91:58. Primer va ser anul·lat per fora de joc, però la revisió del VAR va detectar que l'uruguaià estava en posició correcta i el 0-1 es va acabar reflectint en l'electrònic del Reale Arena. D'aquesta manera, aquesta acció es va convertir en la diana més tardana del Barça a la Lliga des de l'octubre del 2022, quan Robert Lewandowski va fer el gol de la victòria contra el València al minut 92:55.

Aquesta temporada, Araujo ha jugat 7 partits de Lliga i 2 de Champions. Es va perdre l'inici de la competició -només va poder jugar la primera jornada de la Lliga contra el Getafe- per una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra. Així doncs, des del 17 d'agost fins al 22 de setembre, es va perdre un total de 5 enfrontaments.

En total, i des del seu debut amb el primer equip del Barça la temporada 2019/20, l'uruguaià ha disputat 122 partits com a culer, en què ha fet 3 assistències i ha marcat 8 gols, l'últim el del triomf d'aquest dissabte contra la Reial Societat.

Dia de retorns

Una altra de les bones notícies del partit contra la Reial Societat van ser els retorns de Jules Kounde i Pedri. El francès va ser titular i va disputar tot el partit, després que es lesionés el passat 8 d'octubre contra el Granada. Va rebre l'alta mèdica per al Clàssic, però Xavi va considerar esperar per tornar a fer-lo jugar. Però sens dubte el retorn més esperat era el de Pedri, que només havia pogut jugar dos partits aquest curs: contra el Getafe i contra el Cadis, en què va marcar.

mini__GP22182

El canari, un cop superada la lesió al recte anterior de la cuixa dreta, va tornar a jugar un partit 76 dies després. Va entrar al terreny de joc al minut 57, en substitució de Lewandowski, i la seva presència va ser clau en la victòria final.

Tres de tres al Reale Arena

A més, aquest dissabte Xavi Hernández es va convertir en l’entrenador blaugrana amb més victòries al Reale Arena, després de superar tècnics com Ernesto Valverde, Frank Rijkaard o Ferdinand Daucik, que també havien aconseguit dues victòries al feu dels donostiarres. El camp de la Reial Societat sempre s’ha considerat un maldecap per als visitants, però l’entrenador egarenc, en els seus tres primers partits a Anoeta, s’ha emportat el triomf en tots tres.

El primer va ser la temporada 21/22, amb un 0-1 i un solitari gol d'Aubameyang (min 11). En el segon, ja la temporada 22/23, es va fregar l'excel·lència després de guanyar 1-4 en la jornada 2 de la Lliga. Lewandowski va obrir el marcador al primer minut i, malgrat que els bascos van empatar cinc minuts després, a la segona part es va encarrilar el duel amb gols de Dembélé, Ansu Fati i un segon de Lewandowski.