Set debutants culers en el Clàssic

Gündoğan s'ha apuntat el seu primer gol com a blaugrana i Fermín i I.Martínez s'han topat amb el pal en el seu primer Barça-Madrid oficial, que també ha vist l'estrena dels Joãos, Romeu i Lamine

No ha estat l'estrena desitjada en els Clàssics. İlkay Gündoğan, Fermín López, Iñigo Martínez, João Félix, João Cancelo, Oriol Romeu i Lamine Yamal han firmat la seva primera aparició en un Barça-Madrid oficial. Ha estat en la derrota lliguera dels de Xavi a l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

La perseverança del 22

Amb creença de gol s'ha presentat İlkay Gündoğan al seu primer Clàssic. Amb una incorporació majestuosa des de la segona línia, el migcampista alemany ha obert aquest FC Barcelona 1 - Reial Madrid 2, i el seu compte anotador com a jugador culer. A una paret amb Ferran que semblava infructuosa, Gundo li ha afegit perseverança. Una qualitat que li ha permès arribar abans que ningú al refús d'Alaba a l'interior de l'àrea. La resta per l'1-0 ha estat una definició sublim amb l'interior del peu per batre Kepa.

Una alegria matinera que ha suposat el segon gol més ràpid del Barça en un Clàssic. Una estadística que ha emergit al minut sis i que també ha guardat una segona marca. El 22 barcelonista s'ha erigit en el segon jugador més veterà en celebrar un gol en la seva primera intervenció en un Barça-Madrid. Amb 33 anys i quatre dies s'ha situat per darrere del Kun Agüero.

Els pals del 32 i del 5

I de l'experiència a la joventut de Fermín López -en el camp fins al minut 72 i canviat per un altre debutant en un Clàssic com Oriol Romeu-. El 32, mostrant personalitat i energia des de la titularitat de la posició d'interior, ha enviat una pilota al pal al minut 16. Sempre actiu, el migcampista de Huelva ha rebut targeta groga en la segona falta que ha fet sobre el verd de Montjuïc. Una amonestació que no ha arronsat el caràcter participatiu del futbolista de La Masia. Amagant la pilota a jugadors amb 13 anys més d'experiència que ell, com Toni Kroos, ha dibuixat una jugada que a molts ens ha recordat al seu gol del Clàssic de Dallas. Aquesta vegada, sense èxit.

La dissort en el gol també s'ha alineat en la combinació de Fermín amb un dels altres culers que ha fet la seva primera aparició en els Barça - Madrid, Iñigo Martínez. El central d'Ondarroa, sobre la gespa de l'Estadi Olímpic Lluís Companys en la totalitat del matx, s'ha topat amb la fusta. Podria haver estat el 2-0 d'un partit on els debutants estaven deixant empremta i detalls de molta qualitat.

És el cas de João Félix, que s'ha marcat una sotana d'escàndol en la primera part. Ara bé, el portuguès no ha pogut exhibir el seu estat de forma i ha quedat més en un segon pla. El seu compatriota i amic que escriu quasi els mateixos capítols de blaugrana, fins i tot han sortit els dos del camp al minut 77, Cancelo ha ocupat una posició més avançada. El 2, substituit per Lamine Yamal, el jugador més jove en disputar un Clàssic, s'ha personat més en atac en la segona meitat, però també sense sort de cara a porteria.