FC Barcelona - Xakhtar: Pas de gegant (2-1)

FC Barcelona - Xakhtar: Pas de gegant (2-1)

Els de Xavi Hernández sumen el 9 de 9 a la Champions i aconsegueixen un triomf que els deixa molt de cara la classificació per als vuitens de final

El FC Barcelona ha aconseguit el tercer triomf en tres partits a la Champions. Els de Xavi Hernández han derrotat el Xakhtar Donetsk a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, i sumen el 9 de 9 a la màxima competició europea. Un resultat que ha arribat després dels gols de Ferran Torres i Fermín López i que permet als culers fer un pas de gegant de cara a la classificació per als vuitens de final, tot i que encara falten tres duels més.

Tot plegat després d'un enfrontament europeu que els culers han dominat des del principi i en el qual ja manaven al descans. Els gols de Ferran i Fermín han aplanat el camí del triomf en el primer temps, mentre que la diana de Sudakov a la represa ha estat insuficient.

 

Ferran i Fermín, protagonistes

Amb ganes de fer un bon partit, el Barça ha saltat a la gespa de l'Estadi Olímpic amb la idea de portar les regnes del joc. I ho ha aconseguit, perquè ha dominat la possessió i ha començat a tenir ocasions. Com la de Fermín López, un dels jugadors més destacats, en una jugada personal i un retall dins l'àrea que ha salvat molt bé Riznyk (min 8). També ha fet una bona jugada Cancelo, però el seu xut final, una mica tou, ha estat aturat pel porter del Xakhtar (min 25). 

El gol, però, ha acabat arribant. Ho ha fet en una passada brutal de Gündogan cap a Fermín que el jove culer ha intentat rematar, però el seu xut s'ha topat amb el travesser. La fortuna s'ha aliat amb el Barça, perquè el rebot ha caigut a peus de Ferran Torres, que no ha fallat i ha aconseguit perforar la xarxa. Un gol que ha estat anul·lat en primera instància, però que ha estat donat després de la revisió pel VAR perquè Fermín estava en posició correcta (1-0, min 28). 

No ha estat l'única diana abans del descans, però de nou l'aparició de Fermín ha estat determinant. Aquest cop amb un golàs estratosfèric des de la frontal de l'àrea que ha esvaït totes els teranyines que hi podia haver a l'escaire (2-0, min 35). 

El Xakhtar ho intenta

El Xakhtar no s'ha rendit i ha estirat una mica les seves línies. El Barça, per la seva part, ha continuat tenint el domini i algunes oportunitats clares. Com, per exemple, una rematada de João Félix o un llançament de falta de Marcos Alonso que podrien haver encarrilat l'enfrontament. Però, en aquest moment de partit, la balança s'ha decantat del cantó dels ucraïnesos, quan ha perpetrat una contra que Sudakov ha materialitzat (2-1, min 62).

Tot i que aquesta acció no ha canviat la idea del Barça, que ha continuat buscant ampliar distàncies, especialment a través de les botes de Fermín, sí que ha fet creure en les oportunitats del Xakhtar, sabedor que qualsevol acció li podria donar un empat. Això ha permès veure uns bons minuts dels visitants, que han tingut ocasions mitjançant Stepanenko.

Finalment, però, el Barça ha pogut contemporitzar el joc, i tot i que Lamine Yamal i Marc Guiu no han pogut transformar les oportunitats que han tingut, el triomf no s'ha escapat. D'aquesta manera, els 3 punts s'han quedat a casa per tal de sumar el tercer triomf a la Champions, el segon de la setmana, abans del Clàssic d'aquest dissabte.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut