Oriol Romeu: “Crec que em puc adaptar molt bé a l’equip”

Oriol Romeu: “Crec que em puc adaptar molt bé a l’equip”

El tercer fitxatge del FC Barcelona ha explicat com ha viscut el seu retorn al club blaugrana en una entrevista exclusiva als mitjans del Club

Enlloc com a casa. Els primers dies d'Oriol Romeu com a blaugrana se l'ha vist tranquil, il·lusionat i amb ganes d'afrontar aquest nou repte que li suposa tornar a vestir la samarreta blaugrana 12 anys després. El seu retorn l'ha viscut amb serenor i és que no hi ha res més satisfactori que tornar al club que et va veure créixer. En una entrevista exclusiva als mitjans del Club, el català repassa el seu fitxatge pel Barça, quines són les seves principals virtuts sobre el terreny de joc i el que espera d'aquesta pròxima temporada.

 

Com valores la teva tornada al FC Barcelona?

“El valor que té tornar al Barça és immens. Lluir de nou aquesta samarreta significa molt. Ara tinc el repte d'ajudar l'equip a fer un gran any, adaptar-me el més ràpid possible a tot el que em demani el míster i començar a donar un gran rendiment des del minut 1”.

Durant la temporada passada, mentre estaves demostrant un gran rendiment al Girona, t'imaginaves que podies acabar fitxant pel Barça?

“Sincerament, no. Quan estàs concentrat a competir i rendir al màxim nivell durant la temporada, no et planteges què pot passar en el futur. Ara bé, la temporada passada, al Girona, tota la plantilla vam mantenir un gran nivell i això em va fer sentir molt còmode. Tot això ha permès que jo pugui fer aquest gran pas que significa tant per mi, que em fa tanta il·lusió i que l'afronto com un repte magnífic”.

Tornes al Barça 12 anys després, però quan vas marxar el teu desig era tornar algun dia? Com recordes aquell moment de deixar el Barça?

“Quan marxes del Barça sents tristesa perquè d'alguna manera se't tanca la porta del somni que és arribar al primer equip. A la vegada, però, se t'obren nous reptes i noves il·lusions. D'alguna manera has de "sobreviure" i adaptar-te a una nova realitat, cultura o fins i tot país. La carrera d'un futbolista va donant voltes i vas aprenent de diferents entrenadors, companys i Lligues. El fet de poder tornar al Club després de tants anys, és una oportunitat immillorable, m'arriba en un gran moment tant físic com mental i estic desitjant poder-ho demostrar per poder ajudar l'equip”.

En la teva presentació vas elogiar Sergio Busquets. Què pots aprendre d'ell?

“Moltes coses, pràcticament tot el que feia dins del camp. La capacitat que tenia de donar tranquil·litat i equilibri a l'equip és admirable. També, la constància i rendiment tan alt que mostrava en tots els duels, pràcticament no recordo cap partit dolent de Busquets. És un exemple a seguir, a tots els professionals que ens agrada la posició de pivot, l'hem tingut com a referent. Tornar al Club i omplir de la millor manera possible aquesta posició és un gran repte”.

“Sergio Busquets és un exemple a seguir”

Oriol Romeu

Al mig del camp coincidiràs amb un vell conegut de la Premier com és Ilkay Gündoğan.

“Sempre que jugàvem contra el City eren partits durs, ens costava molt treure'ls la pilota i ell era un dels jugadors que ens posava les coses difícils. Gündoğan era molt intel·ligent, rebia molt bé entre línies i sempre s'orientava cap a la banda on hi ha l'espai, costava molt aturar-lo. Em sembla un gran fitxatge, tindrà un rendiment immediat i farà un gran any”.

La temporada passada vas ser un dels grans recuperadors de la Lliga. Consideres que aquesta és la teva principal virtut?

“La part física és important pel meu estil de joc. M'agrada dominar la zona del mig del camp i, sobretot, notar que els rivals quan passin per allà se sentin intimidats i incòmodes. D'una banda, m'agrada recuperar pilotes i trobar els jugadors ofensius de manera ràpida, però també, a la vegada, treure pilotes des de darrere, dominar la possessió, atacar en camp rival... Són característiques del Barça de Xavi, i per això crec que em puc adaptar molt bé i ajudar l'equip”.

Sergi Roberto és tarragoní com tu, i ara serà el nou capità del Barça. Quina valoració en fas? És dels companys que més t'ha ajudat aquests primers dies?

“Amb en Sergi sempre hem tingut una bona relació, és un jugador excel·lent i una persona meravellosa. Ha tingut una carrera magnífica i estic segur que encara li queda molt de futbol per compartir. La capitania se l'ha guanyada ell tot sol amb totes les temporades que fa que està a Can Barça. Ha hagut d'adaptar-se a diferents escenaris, posicions, entrenadors i sempre ha donat la cara. Tot el que li arribi és merescut. Només tinc paraules d'agraïment per la manera en què m'ha tractat des que vaig arribar. Fins i tot abans de venir em va enviar missatges positius i de benvinguda, això parla molt bé d'ell”.

Quins creus que han de ser els objectius del Barça aquesta temporada?

“Lluitar per totes les competicions i ser un equip amb una identitat clara que atacarà els rivals, que és dominant i agressiu i que té una ambició molt elevada. Amb la plantilla que hi ha i l'equip que estem fent i la manera en què volem jugar, no podem pensar en res més que no sigui guanyar-ho tot”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut