Iñaki Peña, renovat fins al 2026

Iñaki Peña, renovat fins al 2026

La clàusula de rescissió del porter queda fixada en 400 milions d'euros

El FC Barcelona i el jugador Iñaki Peña han arribat a un acord per renovar el seu contracte fins al 30 de juny del 2026. La clàusula de rescissió queda fixada en 400 milions d'euros.

L'acte de renovació del porter blaugrana ha tingut lloc aquest dimarts a les oficines de l'Spotify Camp Nou amb la presència del president Joan Laporta.

De La Masia a l’Spotify Camp Nou

Com pràcticament tots els nens que somien en ser futbolistes professionals, Iñaki Peña va començar aturant les primeres pilotes ben a prop de casa, a l’Alicante CF de la seva ciutat natal, però ben aviat, quan tenia 10 anys, va ser captat per les categories inferiors del Vila-real, on hi va estar fins al 2012, quan en edat infantil, va aterrar a La Masia. Ja en la seva primera temporada a Can Barça va guanyar la Lliga firmant grans actuacions.

202212_Iñaki_Peña_Renovacio_Imatge_Noticia_3200x2000_02

Des d’aquell moment, Iñaki Peña va anar cremant etapes al futbol base blaugrana fins a arribar a l’última etapa de formació la temporada 2018/19, en fer el salt al Barça Atlètic. A partir d’aquella temporada va començar a alternar partits en el filial culer amb la dinàmica del primer equip.

Abans de poder debutar amb el primer equip culer, el gener del 2022, Iñaki Peña va sortir cedit al Galatasaray turc per disputar la segona meitat de la temporada. Amb els turcs va poder jugar vuit partits, dividits en sis jornades de Lliga i dos d’Europa League, precisament contra el Barça.

 

Tot i que els blaugrana van passar de ronda, Iñaki Peña va ser capaç de deixar la porteria a zero en la seva visita a l’Spotify Camp Nou en el partit d’anada. Un cop acabada la temporada anterior, va tornar al Club i des del passat 3 de gener ja és oficialment jugador del primer equip. Abans de ser-ho, al novembre, va poder debutar en Champions al Camp del Viktoria Plzen (2-4).

Després, ja amb el 13 a l’esquena, ha jugat dos partits oficials més, tots dos en Copa aquesta temporada. Primer, en l’Intercity-Barça (3-4) de setzens de final i després en els vuitens a Ceuta (0-5). Amb 24 anys i havent prolongat la seva vinculació fins al 2026, un dels molts reptes que li queden de culer és el de debutar en partti oficial a l’Spotify Camp Nou amb el Barça, i potser, si la consecució del títol de Lliga arriba amb l’antelació suficient, ho pot acabar fent en les properes setmanes.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut