jugador_fitxa_inigo_2023
Després d'una dècada ininterrompuda a l'elit del futbol espanyol, Iñigo Martinez ha demostrat ser un central amb una gran sortida de pilota i una important capacitat golejadora tot i la seva posició

Iñigo Martinez Berridi (17 de maig del 1991) és natural de la localitat biscaïna d’Ondarroa, pràcticament a la frontera amb la província de Guipúscoa. I la localització del seu lloc d’origen pot semblar anecdòtica, però fins la seva arribada a Can Barça podia explicar ben bé el transcurs de la seva carrera.

Després de jugar uns anys a l’Aurrera Ondarroa, passa al futbol base de la Reial Societat, el club més representatiu del futbol guipuscoà. En set anys al primer equip disputa un total de 239 partits, entre els quals s’hi troben cinc de la Champions League de la temporada 2013/14.

Com a txuri urdin es consolida a la Lliga espanyola i fa les seves primeres aparicions amb la selecció espanyola absoluta, després d’haver passat per les categories inferiors, haver disputat els Jocs Olímpics de 2012 i haver aixecat el campionat d’Europa sub21, un dels dos títols que té al palmarès abans d’arribar al Barça.

L’altre, en el futbol de clubs, ja és amb l’Athletic Club. L'any 2018 canvia Sant Sebastià per Bilbao i amb els lleons guanya la Supercopa d’Espanya 2020/21, precisament derrotant a la final el Barça, on arriba l’estiu de 2023 després de 177 partits disputats amb els bilbaïns. 

A Can Barça hi arriba com un futbolista molt madur, amb un gran bagatge nacional i amb virtuts destacables com la gran sortida de pilota o la capacitat per amenaçar en el joc aeri.

Lloc de naixement
Bilbao, Spain
Data de naixement
17/05/1991
Pes
76kg
Alçada
182cm

Palmarès

  • Athletic Club
    Spanish Super Cup
    1
    2020/21
  • Espanya
    European Under-21 Championship
    1
    2013

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut