Barça - Madrid: El Clàssic del Palau torna a ser blaugrana! (85-79)

Els culers han derrotat els blancs en un partit de superioritat absoluta on Laprovittola s'ha alçat com l'MVP amb 25 punts

Sí, sí, sí, el Clàssic és culer! El FC Barcelona ha derrotat el Reial Madrid (85-79) en un partit on els de Roger Grimau han estat superiors de principi a final. La victòria ha estat més fàcil gràcies al suport dels 7.726 espectadors i espectadores que han omplert el Palau Blaugrana, firmant així la millor entrada de la temporada. A més, s'hi ha sumat la presència dels jugadors del primer equip de futbol com Pedri, Gavi, Lewandowski, Araujo i Joao Félix, que han anat a animar l'equip de bàsquet i han demostrat, així, que el Barça és "més que un club".

Laprovittola i Ricky s'engresquen

En un duel tan important com el Clàssic, la màgia del Palau encara es fa notar més. Aquest cop ha començat ben d'hora amb un inici de partit estratosfèric del conjunt de Roger Grimau, que ha imposat la seva superioritat sobre el parquet del temple blaugrana (16-7, min 7).

Els barcelonins han vist el cèrcol més gran de l'habitual, sobretot Nico Laprovittola i Ricky Rubio. L'argentí ha demostrat que el triple de la victòria en el partit d'Eurolliga contra el Maccabi no va ser casualitat, ja que el base ha fet un 3/4 en tirs de tres en el primer quart enfilant-se fins als 11 punts. El del Masnou també ha deixat una mostra de la seva qualitat anotant-ne 9, però sobretot distribuint a la perfecció el joc culer (27-11, min 10).

Superiors en atac i en defensa

La defensa també ha estat clau per aconseguir passar per sobre del Reial Madrid. El conjunt blanc no ha tirat de manera còmoda i això ha provocat pèrdues de pilotes i errades en els llançaments de camp.

L'encert blaugrana ha catapultat el comptador culer i amb una esmaixada de concurs de Vesely s'ha enfilat fins als 40 punts i ha aconseguit ampliar la distància fins als 21 punts (40-19). Els rebots ofensius han estat clau per mantenir part de la diferència durant el segon quart que ha disminuït fins als 12 en arribar al descans (45-33).

El Madrid revifa, però els culers aguanten

Per molta superioritat que hi hagi a la pista, un partit de bàsquet pot canviar en qualsevol moment. Els blaugranes han estat més desencertats al tercer quart i això ha donat ales al Reial Madrid. Amb dos triples consecutius, els blancs han posat el 57-54 en el marcador (min 28). Malgrat l'ímpetu visitant, el Barça ha sabut aguantar l'envestida i s'ha aconseguit mantenir per davant en el marcador en arribar al darrer assalt (64-58).

Victòria de manual

L'últim quart ha estat un autèntic frec a frec entre ambdós conjunts. Prova d'això han estat les expulsions de Poirier i Tavares amb cinc faltes que ha deixat sense pivots purs el conjunt madrileny. De mica en mica els de Roger Grimau han anat coent el triomf. Primer amb dues esmaixades d'autoritat de Willy i Vesely (75-70, min 37) i després amb cinc punts més de l'MVP del partit: Nicolás Laprovittola, que ha acabat amb 25 punts.

Amb el Palau dempeus desprenent eufòria triomfal, els culers han aconseguit una valuosa victòria que certifica el bon estat de forma per afrontar el tram final de temporada (85-79).

FITXA DEL PARTIT

BARÇA, 85
MADRID, 79

Barça: Laprovittola (25), Vesely (11), Parker (9), Satoransky (3), Kalinic (0) - cinc inicial - Ricky (11), Hernangomez (10), Abrines (9), Da Silva (5), Jokubaitis (2), Brizuela (0).

Madrid: Deck (14), Musa (14), Yabusele (10), Campazzo (8), Tavares (6) - cinc inicial - Llull (11), Hezonja (9), Poirier (4), Rudy (3), Rodriguez (0).

Parcials: 27-11, 18-22 // 19-25, 21-21

Àrbitres: Carlos Peruga, Martín Caballero, Francisco Araña. Expulsats amb cinc faltes Poirier i Tavares.