fcb.portal.reset.password

El robot Dream-E va ser el gran protagonista de la inauguració de l'Espai Barça Fundació | GERMÁN PARGA - FCB

Des del 16 d'octubre el Camp Nou compta amb l’Espai Barça Fundació, un nou espai expositiu que té com a objectiu mostrar el poder transformador de l’esport a través de la tasca que desenvolupa la Fundació del FC Barcelona. Es tracta d’un espai que mitjançat les noves tecnologies (robots, visió 360º, pantalles tàctils...) mostra de la mà d’alguns nens i nenes beneficiaris les metodologies, programes i línies de treball de la Fundació Barça, que transformen el concepte “més que un club” del Barça en millors oportunitats per als joves més desafavorits de Catalunya i d’arreu del món.

Gratuït per als socis

L’espai es va inaugurar el dilluns 16 d’octubre a la Sala París del Camp Nou (al costat de la botiga del Barça), en un acte presidit pel vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació, Jordi Cardoner. L’exposició està oberta a tot el públic des del dilluns 23 d'octubre, amb entrada gratuïta per als socis del FC Barcelona i un horari habitual de dilluns a divendres, de 10.00 a 18.30 hores.

Per la resta de públic que no sigui soci del Club, l’entrada a l’exposició tindrà un cost suplementari al Camp Nou Experience de 4 €. En el cas de només voler visitar l’Espai Barça Fundació el cost serà de 5 € euros. Els ingressos obtinguts d’aquesta activitat es destinaran als projectes socials de la Fundació.

Quan els visitants entrin a l’Espai Barça Fundació es trobaran amb un robot anomenat Dream-E, que els donarà la benvinguda i els explicarà breument on són, què faran, i de quina manera poden interactuar amb l’Espai i els seus dispositius electrònics. Aquest robot humanoide de la sèrie Pepper és un dels tecnològicament més avançats del món. Actualment s’utilitza al Japó en diversos àmbits, des de la recepció de centres oberts al públic a l’assistència geriàtrica, però és la primera vegada que s’utilitza en un Museu al nostre país, i una de les poques experiències al món. 

Pel món en 360º

El primer àmbit de l’exposició planteja un recorregut pel món a través de la vida real de sis beneficiaris d’alguns dels projectes més representatius de la Fundació a Bangladesh, el Brasil, el Líban, Indonèsia, Colòmbia i Catalunya, on desenvolupa programes contra de la  violència infantil per millorar l’escolarització, o per reduir les desigualtats. Aquest mòdul ofereix la possibilitat d’experimentar mitjançant unes ulleres VR 360º la vida d’alguns dels seus beneficiaris.

En un segon àmbit l’espai ofereix un joc de pistes on es poden descobrir els principals problemes socials que afecten a la joventut i la infància arreu del món, i conèixer què fa la Fundació a través dels seus diversos programes.

La part final de l’exposició l’ocupa un videomapping de vuit metres projectat a una paret de la sala on s’explica d’una manera molt gràfica i senzilla què fa l’entitat, quins objectius té, quines són les seves vies de finançament i com es gestiona. 

Espai Barça Fundació | GERMÁN PARGA - FCB

Convertir-se en un educador de la Fundació

El joc del Futbol pot ser una eina d’intervenció social que ajuda a resoldre conflictes socials mitjançant determinades metodologies que ha desenvolupat la Fundació. Un seguit de pantalles interactives amb jocs d’estètica retro permeten que el visitant es converteixi en un educador de la Fundació i que prengui decisions per aconseguir resoldre problemes d’integració o resolució de conflictes, aplicades habitualment a les sessions FutbolNet.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();