fcb.portal.reset.password

Els representants dels estaments que formen l'aliança per l'Accessibilitat Universal | GERMÁN PARGA - FCB

El FC Barcelona, com a integrant de l’aliança per promoure l’accessibilitat universal, ofereix als seus socis i aficionats la possibilitat d’adherir-se a la sol·licitud de la creació del Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal, que serà presentada davant les Nacions Unides.

L’aliança a favor d’una accessibilitat sense barreres, que formen el FC Barcelona, la Fundació FCB, l’Obra Social la Caixa, l’empresa de geolocalització Mapp4All Universal Accessibility i l’Ajuntament de Barcelona, i que també compta amb el suport del RCD Espanyol i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), té l’objectiu de presentar a les Nacions Unides, el màxim de signatures favorables a la creació d’un Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal.

Declarem el Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal i aconseguim un món lliure de barreres per a tothom. Junts, tots hi guanyem!

Per això, tots aquells socis o aficionats que vulgueu donar suport a aquesta sol·licitud, podeu deixar la vostra signatura a través del formulari que trobareu a l'enllaç següent.

SOL·LICITUD PEL DIA MUNDIAL DE L'ACCESSIBILITAT UNIVERSAL

Les entitats que han acordat aquesta aliança han elaborat i signat un manifest per l’accessibilitat universal, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania i promoure la inclusió.

L’accessibilitat universal permet que qualsevol persona amb alguna limitació o necessitat especial pugui moure’s sense barreres: persones amb discapacitats permanents o transitòries, gent gran, persones amb intoleràncies o al·lèrgies...

Per això volem declarar el Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal, una jornada de conscienciació per aconseguir un món més inclusiu i lliure de limitacions, on tothom pugui accedir a tot tipus d’establiments, tingui la necessitat que tingui.

Manifest de l'Aliança per l’Accessibilitat Universal

El FC Barcelona, la Fundació FC Barcelona, Mapp4all Universal Accessibility, l'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social la Caixa, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania i promoure la inclusió, estableixen una aliança amb l'objectiu de promoure l'accessibilitat universal.

Aquesta aliança està oberta a totes les ciutats, empreses, institucions i persones que s’hi vulguin adherir.

El principal objectiu d’aquesta aliança és sol·licitar i declarar el Dia Mundial de l'Accessibilitat Universal, una jornada per a tot el món, on es promoguin diferents accions per sensibilitzar a tothom sobre aquesta qüestió.

La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat consagra l'accessibilitat com un dels seus principis generals. En aquest sentit, la Convenció destaca la importància de l'accessibilitat a l'entorn físic, social, econòmic i cultural, a la salut, a l'educació, a la informació i a les comunicacions, perquè les persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de tots els drets humans i les llibertats fonamentals.

Sens dubte, per millorar la qualitat de vida de les persones amb algun tipus de discapacitat –la que sigui– i d’altres necessitats, és imprescindible promoure l'accessibilitat en tots els aspectes i formes possibles.

Una de les millors maneres d’aconseguir-ho és utilitzar les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) amb la finalitat de promoure l'accessibilitat i la integració en la societat de la gent amb diferents discapacitats.

La utilització de les TIC amb tal fi està absolutament alineada amb els principis de la Convenció, ja que: (i) iguala les persones, (ii) elimina la discriminació, (iii) fomenta la participació i concordança plena i efectiva en la societat, (iv) iguala les oportunitats entre les persones i (v) fomenta el respecte per la diferència i l'acceptació de les persones amb discapacitat.

Amb la finalitat de millorar la integració de les persones amb discapacitat, millorar l'acceptació d'aquestes persones en la societat i fomentar la igualtat d'oportunitats, s'han aliat el FC Barcelona, la Fundació FC Barcelona, Mapp4all Universal Accessibility, l'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social la Caixa.

Pròximament s'iniciaran activitats i es promouran accions de diversos tipus amb els objectius esmentats. Esperem que tots aporteu el vostre petit gra de sorra per l'accessibilitat universal.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();