fcb.portal.reset.password

Assemblea

El primer punt dels tres projectes que la Junta Directiva ha decidit sotmetre a votació per part de l'Assemblea de Compromissaris, l'acord de patrocini amb l'empresa Qatar Sports Investment (QSI), ha rebut el vistiplau de l'Assemblea. El vicepresident econòmic, Javier Faus, ha estat l'encarregat d'explicar els detalls de l'acord amb QSI, de la qual en depèn la Qatar Foundation, entitat que promou projectes socials, educatius i d'investigació científica i que des d'aquesta temporada llueix el seu logotip a la samarreta del primer equip de futbol.

Un contracte 'reversible'

El vicepresident econòmic ha apuntat, davant l'Assemblea, que la Junta ha decidit posar publicitat a la samarreta del primer equip i no triar una altra alternativa perquè "té un impacte econòmic molt substancial". D'altra banda, Javier Faus ha explicat que un dels objectius era arribar a un acord que fos reversible per tal que "una futura Junta pugui canviar aquesta decisió". "Volíem solucionar els problemes econòmics sense que fos irreversible", ha assegurat Faus, que ha afegit que Qatar Sport Investment oferia un contracte de patrocini que finalitzarà quan acabi el mandat de la Junta Directiva.

Set condicions innegociables

A l'hora de parlar del contracte, la Junta Directiva va imposar set condicions innegociables: que fos compatible amb els valors del Barça, compatible amb Unicef, que fos la samarreta millor pagada del món, que hi hagués una absoluta seguretat de solvència amb un aval bancari, que es tanqués de manera immediata, que hi hagués un pagament rellevant a la temporada 2010/11 –que va ser de 15 milions d'euros– i que se signés per cinc anys. A més, l'acord també estableix que a partir del tercer any el FC Barcelona podrà escollir si la samarreta continua portant el logotip de Qatar Foundation o un altre.

171 milions d'euros d'ingressos

L'acord, com ha explicat Faus, suposarà uns ingressos per al Club en els pròxims cinc anys de 171 milions d'euros repartits en 15 milions d'euros (2010/11), 26 milions (2011/12), 29 milions (2012/13), 30,5 milions (2013/14), 32 milions (2014/15) i 33,5 milions (2015/16), a més de 5 milions i mig més d'euros en el cas de guanyar una Lliga de Campions en aquest període.

Resultat de les votacions

Vots a favor: 697

Vots en contra: 76

Vots en blanc: 36

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();