10 Sergio Fernández

Sergi Fernández

Porter

És un dels millors del món sota pals gràcies a la seva capacitat de reacció i als seus reflexos immillorables

Nascut a la localitat mallorquina de Calvià, va traslladar-se amb la seva família amb poc més de dos anys a Caldes de Montbui, i allà és on va començar a tenir contacte directe amb el món de l’hoquei patins. 

Fernández, conegut com a Xenxo, va jugar a hoquei a Caldes des de l’escola fins a la categoria Infantil de primer any. Aleshores va continuar la seva formació al Vic, equip amb el qual va debutar i va començar a destacar a l'OK Lliga.

Després d'estar tres anys cedit al Roncato Patí Vic, Sergi Fernández va arribar a Can Barça l'estiu del 2010 i, des de llavros, comparteix la porteria amb Aitor Egurrola. Suma una enorme quantitat de títols en tots aquests anys, convertint-se en un jugador clau per aconseguir-ne molts d’ells. El juny del 2018 va signar una renovació de contracte fins al 2022. 

Perfil tècnic

La sobrietat sota els pals l’han anat convertint en un porter solvent i regular. El seu gran test va ser substituir a la porteria vigatana un gran porter com Víctor Agramunt. El relleu generacional va ser natural i el temps va confirmar Fernández com a una autèntica realitat. És un dels millors del món sota pals gràcies a la seva capacitat de reacció i als seus reflexos immillorables.

Palmarès

Amb el FCB
Títols Quantitat Temporades
Copa Intercontinental 1 2014/15
Copa Continental 3 2010/11 - 2015/16 - 2018/19
Lliga Europea 3 2013/14 - 2014/15 - 2017/18
Supercopa d'Espanya 6 2011/12 - 2012/13 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2017/18
Copa del Rei 5 2010/11 - 2011/12 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
Lliga Catalana 1 2018/19
OK Lliga 6 2011/12 - 2013/14 - 2014/15 - 2015/16 - 2016/17 - 2017/18
Amb la selecció
Títols Quantitat Temporades
Copa Amèrica 1 2010
Or a l'Europeu 5 2006 - 2008 - 2010 - 2012 - 2018
Or al Mundial 4 2007 - 2009 - 2011 - 2013
Personal
Títols Quantitat Temporades
MVP de la Copa del Rei 1 2017/18
Altres
Títols Quantitat Temporades
Copa del Rei 2 2008/09 - 2009/10
Supercopa d'Espanya 1 2009/10