Dol al FC Barcelona per la defunció de Jordi Villacorta

Dol al FC Barcelona per la defunció de Jordi Villacorta

L’exjugador i exdirigent de la secció blaugrana ha mort aquest dimecres 15 d’agost als 69 anys d’edat, deixant una gran petjada en el barcelonisme i en el món de l’hoquei patins

La secció d’hoquei patins del FC Barcelona està de dol. Als 69 anys d’edat, Villacorta ha mort aquest dimecres 15 d’agost a causa d’una malaltia, que ha deixat sense vida a un dels esportistes il·lustres del Palau Blaugrana. Villacorta va ser jugador del Barça entre el 1967 i el 1983 i, després, entre el 1989 i el 2001, va ser el president de la secció.

Setze temporades al primer equip

Nascut el 14 de febrer del 1949, Villacorta va iniciar-se a la Salle Bonanova i va arribar  a l’hoquei formatiu blaugrana el 1966. Després de ser campió d’Espanya Juvenil, va fer el salt al primer equip la temporada 1967/68. I no va deixar de defensar l’escut blaugrana fins 16 temporades després, el 16 de juliol del 1983. Aquella jornada va aconseguir la seva vuitena Copa d’Europa, contra el Sentmenat.

Villacorta va ser protagonista de la vuitena ‘Champions’ però també del títol més especial de tots: la primera Copa d’Europa de la història del FC Barcelona. Villacorta, amb un equip de llegenda format també per Pons, Chércoles, Riera, Vila, Brasal i Centell, va aconseguir el títol a Lisboa el juliol del 1973, fa 45 anys.

El seu hat-trick en el partit d’anada al Palau i el doblet a Da Luz van ser molt importants per aconseguir un trofeu que va donar peu a la primera gran època triomfant de la secció, amb Josep Lorente al capdavant d’un equip que va també mantenir l’hegemonia amb l’arribada d’altres grans noms com Carles Trullols, Vila-Puig i el ‘Torpedo’ Torres.

El partit d’homenatge a un gran capità com Villacorta va arribar el 20 de desembre del 1984, davant el Monza italià (8-3). El protagonista de la nit va marcar el 2-0, que va significar la seva última diana en un Palau que va aplaudir una carrera esportiva plena de títols: vuit Copes d’Europa, set Lligues, cinc Copes, tres Supercopes d’Europa, una Intercontinental i dues Copes de les Nacions. A més, amb la selecció, va assolir dos Mundials i un Europeu.

Onze anys com a president de la secció

A part de la seva llarga trajectòria com a jugador blaugrana, Villacorta també és recordat per la seva etapa com a president de la secció. Va ser-ho a partir de l’11 d’abril del 1989, entrant al Club com a membre de la Junta Directiva de Josep Lluís Nuñez. Va dirigir la secció en la transició de l’època de Josep Llorente, entregant la banqueta del Palau a Jordi Vila-Puig, a Quico Aymar i a Carlos Figueroa. La seva tasca com a president de la secció va finalitzar el 30 de gener del 2001

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut