Barça Lassa - Porto: A un pas de la glòria europea

Barça Lassa - Porto: A un pas de la glòria europea

Els d’Edu Castro afronten aquest diumenge, a partir de les 13.30 hora de Barcelona (Barça TV), un duel de màxima exigència en la lluita per aixecar la 22a Lliga Europea de la secció

L’hora dels valents. El Barça Lassa afronta aquest diumenge, a partir de les 13.30 hora de Barcelona (Barça TV i fcbarcelona.cat), una nova final de la Lliga Europea. L’objectiu és clar: fer front als milers d’aficionats locals per tal de tocar el cel amb el 22è títol de la secció en la màxima competició europea. “Ens esperem un Porto amb molta intensitat en els primers minuts. Psicològicament hem d’aturar aquesta sortida. Penso que serà un partit amb respecte entre els dos conjunts, perquè als dos equips hi ha jugadors que poden definir perfectament”, ha assegurat Edu Castro a la roda de premsa posterior a la semifinal d’aquest dissabte contra el Reus Deportiu.

Al capdavant dels blaugranes hi haurà un Porto que ha superat en l’altra semifinal un altre dels equips potents del país, l’Sporting Clube de Portugal, amb un inici de matx demolidor per als de Guillem Cabestany. El conjunt amfitrió compta a les seves files amb Gonçalo Alves, màxim golejador de la competició, i Hélder Nunes com a referències ofensives. A les files del Porto també hi ha els exblaugranes Nalo García i Carles Grau (pas per a l’hoquei formatiu).

Precedents molt favorables

No serà la primera vegada que Porto i Barça es veuen les cares en una final de la Lliga Europea. Concretament, serà la setena. En les sis anteriors el balanç és totalment favorable als barcelonistes, que compten els duels per victòries. Els dos conjunts es van enfrontar el curs 1984/85 (eliminatòria a doble partit), el 1996/97 (Barcelona), el 1999/00 (Porto), el 2003/04 (Viareggio), el 2004/05 (Reus) i el 2013/14 (Barcelona). El d’aquest diumenge, però, serà un duel molt exigent. No tan sols per l’ambient hostil que haurà d’afrontar el Barça Lassa, sinó per la qualitat del conjunt portuguès. Els blaugranes esperen conquistar un nou títol europeu al mateix país que va veure el FC Barcelona aixecar la primera Copa d’Europa, la d’hoquei patins, el curs 1972/73.

“Portem dos anys sense aconseguir aquest títol i tant de bo el puguem aconseguir, ja que per a nosaltres tots els títols són importants. Serà complicat perquè el Porto té la gent a favor seu, però estem tranquils perquè confiem en el nostre joc”, ha analitzat Pablo Alvarez en la roda de premsa posterior al partit de semifinals contra el Reus. Per a aquest partit el Barça Lassa tindrà el dubte se Sergi Fernandez, que ha notat unes molèsties al braç dret en la semifinal contra el Reus Deportiu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut