Benfica – Barça Lassa: Retorn al Fidelidade amb un lideratge per reafirmar

Benfica – Barça Lassa: Retorn al Fidelidade amb un lideratge per reafirmar

(16.00 hores, Barça TV) El conjunt blaugrana torna a l’escenari de la Final Four del 2016 amb l’objectiu de sumar tres punts claus per seguir al capdavant del Grup C

És una de les grans cites de la temporada, és un dels millors partits d’hoquei d’Europa. El Benfica i el Barça Lassa, semifinalistes de l’última edició de la Lliga Europea, es veuran les cares aquest dissabte (16.00 hora de Barcelona, Barça TV i CERH TV) en un partit clau per afrontar el lideratge del grup C després de tres jornades de la màxima competició continental. El duel es jugarà al pavilhao Fidelidade, amb el record encara present de l’eliminació a les semifinals de la Final Four del 2016 (3-1).

L’equip blaugrana és l’actual líder després de superar el Forte dei Marmi (2-0) i el Montreux (0-10) mentre que, dos punts per sota, hi ha un Benfica que va superar els suïssos (14-2) i va empatar a Itàlia (1-1). Tot i que encara hi ha molt per jugar i que el Benfica haurà de visitar el Palau Blaugrana el 13 de gener, Edu Castro té clar que aquest dissabte “haurem d’oferir la nostra millor versió, tant en atac com en defensa”.

El Benfica és un equip amb excel·lents jugadors com l’exblaugrana Jordi Adroher (2009-2011), l’argentí Carlos Nicolia i portuguesos com Joao Rodrigues, Diogo i Tiago Rafael, Valter Neves i Miguel Rocha. Aquest estiu es va reforçar amb Vierinha (Barcelos) i també va tornar Pedro Henriques. L’exporter del Reus comparteix la porteria amb l’osonenc Guillem Trabal i, després de 7 jornades de Lliga portuguesa, només han encaixat 11 gols. L’equip de Pedro Nunes ha sumat els 21 punts possibles i ja ha ofert mostres del seu potencial, amb un inspirat Adroher (l’únic jugador que ha marcat en totes les set jornades de competició regular).

Xavi Barroso torna al grup

L’expedició blaugrana ha viatjat aquest divendres cap a Lisboa amb la novetat de Xavi Barroso, que ha rebut l'alta mèdica després de perdre’s els dos últims partits d’OK Lliga per una lesió a l’adductor de la cama dreta. L’equip també ha realitzat un entrenament al pavilhao Fidelidade per afrontar el 26è duel entre lusitans i catalans (el balanç és de 13 victòries blaugranes, sis empats i sis derrotes).

Els duels entre el Benfica i Barça tenen un cert contingut històric. El primer amistós es va jugar el 1961 (derrota per 2-1) i la primera eliminatòria oficial va arribar la temporada 1972-73, amb un 5-3 al Palau i un 7-7 a domicili que va permetre guanyar la primera Copa d’Europa de la història del FC Barcelona. Més recentment, destaquen els partits de semifinals en les Finals Fours del 2013 a Oporto (4-4 i victòria portuguesa als penals), del 2014 al Palau (3-2) i del 2016 a Lisboa (1-1 i eliminats als penals). 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut