Pau Bargalló i Ignacio Alabart, campions del món!

Pau Bargalló i Ignacio Alabart, campions del món!

Els dos jugadors blaugrana han superat Portugal (3-3, 5-4) a la final dels World Roller Games de Nanjing

Immensa alegria per a Pau Bargalló i Ignacio Alabart a Nanjing. Els dos joves jugadors del FC Barcelona s’han proclamat campions del món en la seva primera participació en un Mundial. En la final disputada aquest dissabte, Espanya ha superat Portugal (3-3, 5-4) a la tanda de penals en un partit molt igualat. Tot i avançar-se el combinat espanyol a la primera meitat gràcies als gols de Casanovas i Adroher, a la segona s’han equilibrat les forces amb els gols de Nunes i Gonçalo Alves.

Edu Lamas ha situat el 3-2, i quan semblava que Espanya aixecaria el campionat, una falta directa a favor dels portuguesos quan quedaven deu segons per al final l’ha transformat Nunes per forçar la pròrroga (3-3). El resultat no s’ha mogut i els penals han decidit a favor de la selecció espanyola (2-1) gràcies als gols d’Edu Lamas i Albert Casanovas. D’aquesta manera, Pau Bargalló, en l’estrena com a capità, ha aixecat el preuat trofeu.

El color blaugrana ha tingut un cert protagonisme en la selecció estatal d’Alejandro Domínguez. Pau Bargalló, autor de sis gols al llarg del campionat, ha estat un dels principals homes d’Alejandro Domínguez als World Roller games, i Ignacio Alabart (2 gols) també ha tingut la confiança del tècnic argentí. A l’equip també hi ha hagut Nil Roca, jugador de 19 anys cedit al Noia Freixenet, i els exblaugranes Edu Lamas (Liceo), Raül Marín (Reus) i Jordi Adroher (Benfica).

Espanya s’ha proclamat campiona sense conèixer la derrota. Al Grup B van superar Alemanya (2-8), Xile (4-3) i Moçambic (3-2), mentre que van enfrontar-se a Colòmbia (5-1) als quarts de final i a Itàlia (4-0) a la semifinal.

Argentina, medalla de bronze

La vigent campiona, amb tres blaugranes a les seves files, no ha pogut revalidar el títol de França (2015) i aquest dissabte ha aconseguit la medalla de bronze després de superar Itàlia (2-4). Matías Pascual, amb cinc gols, i Pablo Álvarez i Lucas Ordóñez, amb tres cadascun, han tingut un rol important a l’equip de Darío Giuliani.

El combinat argentí va començar de manera molt positiva el Mundial, superant Portugal (5-2), Itàlia (5-2) i França (6-1) a la fase de grups. Als quarts de final van imposar-se a Angola (3-4 a la pròrroga) i la derrota va arribar aquest divendres davant Portugal (5-0).  

Els cinc internacionals tornaran ara cap a Barcelona per posar-se a les ordres del nou tècnic, Edu Castro, i iniciar la temporada 2017/18. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut