FC Barcelona Lassa- HC Liceo: Victòria de prestigi i liderat (3-1)

Els blaugranes s’emporten el duel dels invictes de l’OK Lliga i passen a dominar la classificació en solitari

El FC Barcelona Lassa s’ha imposat per 3-1 en un dels partits més exigents de la temporada, un dels enfrontaments clàssics de la Lliga. El rival no era per menys. El Liceo es presentava al Palau blaugrana amb la mateixa ratxa que l’equip culer: set victòries en set partits. L’enfrontament d’avui servia per decantar la balança cap a un costat o cap a l’altre, i el conjunt culer ha estat a l’alçada de les circumstàncies després de fer un partit excel·lent en totes les línies. Els gols de Panadero, Matias Pascual i Pablo Álvarez serveixen als blaugranes per ser líders en solitari de l’OK Lliga.

Màxima igualtat des de l'inici

La primera part ha estat d’alta tensió. Ambdós equips han jugat a l’atac i no hi ha hagut cap moment de treva. Ha estat l’equip visitant el primer de provar sort a la porteria de Sergi Fernández. El visitant Sergi Miras ha estat l’autor de les dues primeres ocasions dels gallecs. La segona ha estat a prop de ser gol, però el travesser ho ha evitat. Per part blaugrana, la resposta ha estat a càrrec de Pau Bargalló, però novament Miras ha contestat amb un bon llançament que ha pogut aturar el porter culer.

Al minut 7, Liceo ha pogut avançar-se després d’un penal comès per Sergi Fernández que ell mateix s’ha encarregat d’aturar. El partit ha passat a una fase molt física després de la pena màxima errada pels corunyesos, amb poques arribades i molt contacte entre els jugadors. Els d’Edu Castro han pogut marcar en una bona finalització de Lucas Ordoñez, però la bola ha anat fora per poc. Els gallecs l’han tornada a tenir amb un gol que l’àrbitre ha anul·lat perquè la porteria s’ha mogut de lloc, i serien els barcelonistes els que aconseguirien el gol a les acaballes dels primers 25 minuts, amb una bona jugada col·lectiva que Sergi Panadero enviaria al fons de la xarxa (min 24). Barroso, just abans del descans, ha pogut augmentar l’avantatge culer, però la bola ha marxat fora.

Imparables a la sortida de vestidors

A la sortida de vestidors, el partit ha seguit el mateix ritme agressiu i sense pausa. El Barça, tot i anar per davant al marcador, no s’ha arronsat i ha continuat buscant ampliar la diferència. Matias Pascual seria l’encarregat de posar el 2-0 després de completar una gran jugada de contraatac dels barcelonistes (min 26). Poc després, Pablo Álvarez s’aprofitaria d’un error greu de la defensa gallega per encarar tot sol Xavi Mailán, porter visitant, i marcar el 3-0 (min 29). El Liceo ha pogut escurçar distàncies en la jugada següent, però Sergi Fernàndez, providencial, ho ha evitat. Com a la primera part, el club gallec ha vist com se li tornava a anul·lar un gol, en aquest cas per falta prèvia. Al llançament de càstig, Sergi Fernández ha tornat a aturar el tir dels visitants, en aquest cas de Marc Coy. En la següent jugada, la falta directa ha estat per als blaugranes degut a les deu faltes que duien els corunyesos, però Lucas Ordoñez no ha pogut transformar-la.

A l’equador d’aquest segon temps el conjunt corunyès ha pogut estrenar el seu compte golejador amb un gol de Marc Coy a porteria buida, després d’una jugada plena de rebots a l’àrea (min 41). El partit continuaria amb aquest ritme frenètic fins al final. El Barça Lassa, amb una nova falta directa, ha pogut col·locar el 4-1 a l’electrònic, però el tir de Bargalló ha topat amb el pal. Dos bons contraatacs blaugrana als últims segons no han pogut transformar-se en gol, ni tampoc una nova falta directa, degut a la quinzena falta dels gallecs, favorable als barcelonistes que Pablo Álvarez no ha pogut marcar.

Amb aquest resultat, el FC Barcelona Lassa continuarà amb el seu ple de victòries a la competició i, per primer cop aquesta temporada, com a líder en solitari. La setmana vinent visitarà la pista del Reus Deportiu.