FC Barcelona Lassa – Citylift Girona: La Copa, un repte il·lusionant per continuar fent història

FC Barcelona Lassa – Citylift Girona: La Copa, un repte il·lusionant per continuar fent història

(18.45 hores, Esport3) El Barça Lassa afronta els quarts de final amb l’objectiu de superar el primer dels tres passos per acabar celebrant el tercer torneig del KO consecutiu

La il·lusió de la Copa arriba com un repte majúscul per al Barça Lassa d’hoquei patins, que jugarà els quarts de final aquest divendres (18.45 hores, Esport 3 i OK Liga TV) a Lloret de Mar. El rival serà un Citylift Girona convertit en equip revelació i amb una barreja de veterania i joventut que va exigir el màxim en el partit d’OK Lliga al Palau (4-3 després de remuntar un 1-3).

Edu Castro va admetre, en la roda de premsa celebrada dimarts, que s’ha de conviure amb la condició de “favorit”, però també va subratllar que primer s’ha de guanyar divendres per poder pensar després en dissabte (la semifinal seria contra el Reus o el Lleida) i diumenge (en cas d’arribar-hi, la final seria contra l’Igualada o el Liceo, que ja han eliminat el Noia Freixenet i el Lloret).

Els gironins, amb l’exblaugrana Ramon Benito (1999-2006) a la banqueta, s’han situat entre els millors equips, després de dos ascensos consecutius des de Nacional Catalana fins a OK Lliga i assolint la permanència. Ara, en el segon curs a l’elit, ocupen la quarta posició de la taula i tenen, com a peces imprescindibles, el veterà porter Jaume Llaverola i el golejador Raül Pelicano. També formen part de la plantilla jugadors amb passat a l’hoquei formatiu blaugrana com Marc Palazón, Oriol Garcia, Marc Palau i Borja Ramon. A més, tenen pes a la plantilla David Gelmà i Manel Garcia.

La tercera seguida?

Després de proclamar-se campió a Reus (2016) i Alcobendas (2017), el Barça Lassa té l’oportunitat de celebrar la tercera Copa seguida. Aquest seria el segon títol amb Edu Castro com a màxim responsable de la banqueta (es va guanyar la Supercopa al setembre).

De les 21 Copes guanyades pel FC Barcelona, només sen van assolir tres de manera consecutiva entre el 1985 i el 1987. Aquesta també és la 20a Copa amb l’actual format de vuit equips en una única seu, i el Barça n’ha guanyat nou.

Amb el record del 1978

El Barça Lassa ja sap què és guanyar una Copa a Lloret. Ho va aconseguir l’any 1978, amb una plantilla històrica que també va assolir aquella temporada la Lliga, la Copa d’Europa i la Copa de les Nacions de Montreux. En una final a pista neutral, els blaugranes van imposar-se al Voltregà a la pròrroga (5-4). 

El Barça també ha estat present a Lloret en les Copes del 2006 i del 2010. En la més antiga, amb Egurrola lesionat i Panadero a la pista, es va perdre contra el Reus de Marc Gual a la final (2-3). I en la del 2010 es va caure a les semifinals davant el Vic i després d’una tanda de penals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut