FC Barcelona Lassa - Arenys de Munt: Victòria construïda des de la defensa que permet un 12 de 12 (2-0)

Els blaugranes compten per victòries els seus partits en Lliga i contra l’Arenys de Munt han sumat el quart triomf consecutiu gràcies als gols de Lucas Ordoñez i Sergi Panadero

El partit de la quarta jornada de l’OK Lliga s’ha resolt de manera positiva per al conjunt culer. Els homes d’Edu Castro han sortit a la pista del Palau amb la intenció de donar continuïtat a la bona ratxa de victòries a la competició domèstica, i així ha estat. Ja són quatre triomfs en quatre partits que els permeten situar-se al capdavant de la classificació. La solidesa en defensa (solament han encaixat dos gols en quatre partits) ha tornat a ser una de les claus del joc culer. Quant a l’atac (sumen 23 dianes des de l’inici de Lliga), ha tornat a ser decisiu amb dos gols, un a cada període, suficients per aconseguir els tres punts.

Els primers cinc minuts han estat igualats, amb oportunitats per a ambdós conjunts. Sergi Fernández, que ha ocupat la porteria del Barça, ha fet la primera gran aturada, mentre que les ocasions més clares per al conjunt blaugrana han arribat en transicions ofensives amb superioritat. Els barcelonistes han estat incisius de cara a porta i no han deixat respirar l’Arenys de Munt, que no ha disposat d’ocasions durant tres minuts. S’ha demostrat, una vegada més aquesta temporada, la solidesa defensiva del conjunt d’Edu Castro. Ara bé, en atac, la duresa del conjunt visitant, que ha comès set faltes en els primers deu minuts, ha impedit veure el primer gol culer.

Tots els homes del Barça que han començat el partit des de la banqueta han sortit a la primera meitat. En aquestes rotacions cal destacar els primers minuts d’Àlex Joseph a l’OK Lliga (ja havia jugat amb el primer equip a la Lliga Catalana). El jove jugador ha entrat a la convocatòria a causa de la lesió de Pablo Álvarez. Un debut especial per a Àlex a la Lliga, ja que s’ha enfrontat al seu club de formació.

Ordoñez posa el gol

L’equador de la primera meitat s’ha caracteritzat per una pluja de llançaments des de la llarga distància del Barça i per una sequera d’aproximacions a la porteria de Sergi Fernández, tot i que el marcador no s’ha mogut. El domini sobre la pista dels homes d’Edu Castro ha continuat, però no s’ha traduït en gols fins a dos minuts del final del primer període. Lucas Ordoñez ha aconseguit vèncer la resistència del conjunt visitant amb un xut llunyà (1-0, min 23). D’aquesta manera, el davanter argentí ha marcat el seu tercer gol a l’OK Lliga

Defensa determinant per ampliar l’avantatge

El Barça ha sortit dels túnels del vestidor amb la intenció d’ampliar distàncies. No obstant això, s’ha repetit la tònica de la primera meitat. Els homes d’Edu Castro no han estat encertats en atac en els primers minuts, però sí sòlids en defensa. Ara bé, als deu minuts del següent període ha arribat l’avantatge de dos gols per al Barça. Una de les claus del joc blaugrana des de l’inici de temporada, l’efectivitat defensiva, ha servit per establir el 2-0. En un contracop visitant amb superioritat, el bon tall d’Alabart ha estat precedit pel gol de Panadero (2-0, min 34).

No només la bona defensa ha impedit que l’Arenys de Munt entrés en el partit, sinó que també Sergi Fernández ha quallat una gran actuació sense encaixar cap gol. D’aquesta manera, tots els homes d’Edu Castro han contribuït a mantenir la porteria a zero per segona vegada consecutiva. A més, mantenen l’etiqueta de millor equip en atac i en defensa de l’OK Lliga per continuar sumant de tres una jornada més.