Barça Lassa – Porto: Europa torna a ser blaugrana! (4-2)

Els blaugranes plantegen un partit molt seriós contra el conjunt amfitrió, dominant al marcador durant tot l’enfrontament, i guanyen el títol per 22a vegada. Alhora, els blaugranes aconsegueixen el triplet per novena vegada

La Lliga Europea torna a casa. El Barça Lassa ha sabut patir l’ambient del Dragão Caixa i ha vençut el Porto per aixecar el títol de campió per 22a vegada en la historia en guanyar per 4-2. Aitor Egurrola ha estat novament un dels protagonistes del matx, ja que ha protagonitzat un recital d’aturades. Els gols barcelonistes han estat obra de Lucas Ordoñez, Pablo Álvarez i un doble de Pau Bargalló en un duel en què els homes d’Edu Castro han dominat en el marcador en tot moment.

La gran final ha començat amb respecte per als dos conjunts que optaven a la corona europea. Tot i així, s’ha pogut veure l’alt ritme de partit que volien imposar els portuguesos. El Porto ha tingut les primeres aproximacions de perill, mentre que el Barça Lassa no s’ha arronsat i ràpidament ha avisat amb un xut de Pau Bargalló que ha aturat el porter Carles Grau. Posteriorment, l’ocasió de perill barcelonista seria per a Sergi Panadero amb un xut llunyà després d’una combinació culer.

Quan el conjunt amfitrió generava més sensació de perill ha arribat el gol blaugrana, una diana de Lucas Ordoñez en un xut de cullera lateral que ha superat el porter del Porto. Els portuguesos continuaven perforant la porteria d’Aitor Egurrola, però es topaven sempre amb la defensa barcelonista i també amb el pal. El Barça Lassa insistia a aconseguir el 2-0, però Barroso s’ha trobat el pal en un xut llunyà.

Eficàcia blaugrana en uns minuts elèctrics

La segona meitat no hauria pogut començar de millor manera per als homes d’Edu Castro. I és que Aitor Egurrola ha demostrat, una vegada més, la seva grandíssima qualitat sota pals. El capità barcelonista ha aturat la falta directa de Hélder Nunes per la desena falta del Barça Lassa. Això ha empès els blaugranes, i Pablo Álvarez en un dels primers xuts de la segona meitat ha situat el 2-0. El de San Juan ha superat Carles Grau amb un tret des del lateral de l’àrea.

El Porto, però, no ha deixat de buscar amb insistència la porteria d’Egurrola, però el barcelonista ho ha aturat tot. La solidesa del capità sota pals ha tornat a ser vital per mantenir l’avantatge al marcador. L’encert a la porteria ha esperonat els homes d’Edu Castro i el Barça Lassa ha marcat el 3-0 al minut 32 quan Pau Bargalló ha superat els portuguesos amb un xut potent.

El Porto retalla diferències

La insistència local, però, ha trobat la seva recompensa en una acció que suposat penal i blava a Pablo Álvarez. Egurrola ha aturat el xut, però el refús l’ha aprofitat el mateix Gonçalo Alves per marcar el primer gol del Porto (3-1, min 33). Lucas Ordoñez no ha pogut fer el quart en una falta directa generada per la desena falta directa del Porto. El conjunt amfitrió no ha aturat el ritme i, en un xut molt llunyà de cullera, Hélder Nunes ha perforat la porteria culer. Amb el 3-2 ha tornat a aparèixer l’omnipresent Egurrola per aturar una falta directa al Porto. Seguidament, una blava a Barroso no l’ha pogut aprofitar Rafa per superar el capità.

Pau Bargalló sentencia

Els darrers minuts han estat talment elèctrics i oberts. El marcador, però, no s’ha mogut fins que Pau Bargalló ha situat el definitiu 4-2 al minut 38. El blaugrana ha firmat el seu doblet particular després d’aprofitar la targeta blava mostrada a Nalo Garcia. Amb el xiulet final, la Lliga Europea ha tornat a ser blaugrana, i l’alegria barcelonista suposava la 22a corona europea. Molt més que això, ja que els d’Edu Castro aconsegueixen el triplet en una temporada molt bona en què també s’ha guanyat la Supercopa. Quatre títols per a la història per a un equip que no té sostre. Aquesta corona europea deixa Aitor Egurrola com el jugador d'hoquei patins amb més Lligues Europees, amb onze. A més, suposa la 40a Copa d'Europa del FC Barcelona.