Hockey Forte – Barça Lassa: Primer pas cap a la Final Four (1-3)

Els de Ricard Muñoz assoleixen un bon triomf en una pista molt hostil i fan un primer pas molt important cap a la Final Four de la Lliga Europea

El Barça Lassa d’hoquei està més a prop de la Final Four de la Lliga Europea. Els blaugranes han superat per 1-3 el Forte Dei Marmi gràcies als gols de Pau Bargalló, Pablo Alvárez i Lucas Ordoñez en l’anada dels quarts de final i afrontaran la tornada d’aquí a 15 dies al Palau amb un bon resultat d’avantatge.

Els de Ricard Muñoz han saltat a la pista de Forte Dei Marmi amb l’objectiu d’assolir un bon resultat de cara a la tornada. En un ambient molt hostil, els culers han intentat portar la batuta, però el duel era de molta intensitat i l'equip intentava, almenys, controlar el ritme. Seria un matx rocós en què el conjunt dirigit per Pierluigi Bresciani aprofitaria el suport local per elevar el ritme i sortir molt ràpid al contracop.

De fet, en algunes d’aquestes arribades ha aparegut Sergi Fernández per evitar el gol italià amb aturades de mèrit. Quan semblava que al descans s’hi arribaria amb empat sense gols, Pau Bargalló ha marcat el primer del Barça després d’una assistència de Marc Gual. Una diana importantíssima que ha fet mal al rival després d'arribar just a 45 segons de la mitja part.

Triomf des de la paciència

El pas pels vestidors no ha canviat la tònica del partit, i el ritme elevat continuava sent el protagonista. Empès pel seu públic, s'ho ha anat creient més el conjunt italià, que ha trobat el gol de l’empat mitjançant Pagnini, que ha rematat una bola a l’aire des de dins l’àrea. Tot i això, els blaugranes no han abaixat mai els braços i han continuat intentant fer el seu joc. I han trobat el premi ràpid al cap de set minuts. L’autor ha estat Pablo Alvárez, que ha fet un golàs punxant la bola des de fora de l’àrea. El Barça es tornava a avançar i ja no perdria l’avantatge en cap moment. De fet, l’ha augmentat gràcies a un gol de Lucas Ordoñez a falta de sis minuts per al final del duel després d’una bona acció personal.

Els italians intentaven retallar la diferència per viatjar a Barcelona amb un resultat millor, però el Barça ha sabut jugar els últims minuts amb intel·ligència i ha controlat bé el tempo del partit per assegurar-se una bona renda i tenir més a prop la Final Four. A tres minuts del final Barroso ha vist la targeta blava, però Sergi Fernández ha evitat el 2-3. Els de Ricard Muñoz han sabut defensar-se amb inferioritat i sense fer la desena falta i, fins i tot, haurien pogut aconseguir un gol més a tretze segons del final després que Enric Torner veiés la targeta blava, però no s'ha pogut materialitzar. Al final, victòria per 1-3 que dóna al Barça Lassa un resultat important de cara a la classificació per a la Final Four. La tornada es jugarà l'1 d'abril al Palau Blaugrana.