FC Barcelona Lassa – CE Noia Freixenet: Victòria i espectacle en el retorn al Palau (5-3)

Els de Ricard Muñoz, en el primer partit de la pretemporada davant la parròquia blaugrana, han aconseguit vèncer els de Sant Sadurní, que s’han avançat al marcador fins a dues vegades

95 dies després, l’hoquei ha tornat al Palau Blaugrana. I ho ha fet amb triomf del FC Barcelona Lassa i amb un partit ple d’emocions i espectacle que ha arrodonit la tercera jornada de la fase de grups de la Lliga Catalana. El CE Noia s’ha avançat al marcador un parell de cops (1-2 i 2-3), però Lucas Ordóñez, Barroso i Pablo Álvarez han aconseguit capgirar l’electrònic i classificar el Barça per als quarts. El duel es disputarà el 6 de setembre amb la participació del Barça B, ja que el primer equip estarà a Portugal entre el 8 i l'11 de setembre per disputar diversos partits de preparació.

Primera part, de contenció

El Noia, fort ofensivament durant els primers minuts i ordenat en defensa durant tot el primer període, no ha posat les coses fàcil al Barça Lassa. De fet, Sergio Fernández, amb tres intervencions de mèrit a l’inici i un penal aturat a Humberto Mendes (min 23), ha estat decisiu perquè els de Ricard Muñoz anessin cap als vestidors amb avantatge.

El gol que ho ha fet possible ha estat el que ha fet Sergi Panadero, després d’una gran assistència de Lucas Ordóñez, quan ha rematat la bola al primer toc i l’ha enviat al fons de la porteria (min 17). Una acció que, malgrat aquestes ocasions del Noia, ha reflectit el domini general dels blaugranes durant els primers 25 minuts.

Represa elèctrica

Si el primer període havia estat més de tempteig, amb un Noia ben col·locat en defensa i un Barça que, amb paciència, ha intentat acostar-se a la porteria de Xus Fernández, a la represa ha canviat radicalment el ritme de partit. Propiciat, també, perquè els visitants, sense pràcticament temps per tornar a arrencar, han pogut posar-se per davant a l’electrònic del Palau.

L’1-1 ha estat d’Humberto Mendes, que ha aconseguit l’empat que havien evitat Sergio Fernández, primer, i el travesser, després, en una acció d’Aleix Esteller sobre la botzina del descans. El jugador d’Angola, dos minuts després del retorn del joc a la pista, ha trobat un forat per l’escaire i ha aconseguit igualar el matx. (min 27). Però Del Amor, tres minuts després, ha aconseguit fer l’1-2 i capgirar el marcador, en un xut ras ajustat al pal després de caçar una bola franca (min 30).

Pablo Álvarez, però, ha fet que l’alegria del Noia durés poc, després de caçar la segona jugada d’una falta directa llançada per ell mateix i fer el 2-2 (min 32). El mateix li ha passat al Barça, que ha tornat a veure com els de Sant Sadurní es posaven per davant, amb un gol d’Aleix Esteller de primeres, en una jugada ràpida de l’exblaugrana Sergi Aragonès (2-3, min 37).

Marcador blaugrana amb una meravella de Barroso

El Barça no ha abaixat els braços, després del cop que ha significat el 2-3. Els de Ricard Muñoz han intentat empatar, però no ho han tingut fàcil per la bona actuació de Xus Fernández, que fins i tot ha aturat un penal de Lucas Ordoñez. Però, finalment, a empentes i rodolons, i en una jugada de Lucas Ordóñez, el 3-3 ha estat una realitat (min 46). Aquí no s’ha acabat la reacció, perquè Barroso s’ha inventat una genialitat per desfer-se de tres rivals en una acció tècnica brutal, que ha fet que el Barça s’avancés ja de manera definitiva (4-3, min 46). Pablo Álvarez, ja a l’últim minut, ha arrodonit el resultat (5-3, min 49) per deixar el seu equip com a primer del grup A de la fase de grups de la Lliga Catalana.