fcb.portal.reset.password

 

75 anys han passat entre l’1 de juny de 1942 i l’1 de juny de 2017. La secció d’hoquei patins del FC Barcelona arriba aquest dijous als tres quarts de segle havent donat grans alegries a l’afició barcelonista, ja que s’ha convertit en la secció més llorejada de la història del Club. Els inicis de la segona secció professional més antiga no van ser fàcils, degut a la dificultat d’adquirir un terreny de joc propi.

La primera competició en que va prendre part el Barça va ser el Trofeo Nocturno Copa Deporte Patria; amb els pioners Vilella, Mir, Carreté,  Fau i Seebold, que van guanyar el primer títol i van quedar segons en el campionat de Catalunya.  El fet de no tenir pista pròpia va provocar que la secció hagués de desaparèixer just un any després, segons indica l’acta de la reunió de la Junta Directiva del 10 de juny de 1943.

La secció va ressorgir el 1948 i el 1950 va pujar de categoria. Des de llavors, l’equip blaugrana ha estat en l’elit de l’hoquei català i estatal. La temporada 1952-1953 es va aconseguir la primera Copa del Generalísimo i el palmarès de la Copa d’Europa va estrenar-se el 1973 en derrotar al Benfica (5-3),  amb un conjunt de jugadors dirigits per Josep Lorente -Pons, Vila, Brasal, Chércoles, Villacorta i Centell- que van marcar una època.

Lorente va estar 17 anys (1970-1987) a la banqueta blaugrana i va aconseguir 39 títols. En els últims anys del segle XX i els primers del segle XXI, Carlos Figueroa també va marcar una època gloriosa d’èxits, que han anat continuant amb Quim Paüls, Ferran Pujalte, Gaby Cairo i Ricard Muñoz fins arribar a les actuals 21 Lligues Europees, les 21 Copes i les 28 Lligues. 

La plantilla celebra el 75è aniversari després de l'entrenament

Just 75 anys després de la creació de la secció d’hoquei del FC Barcelona, el primer equip ha realitzat l’últim entrenament abans del Liceo-Barça d’aquest dissabte (18.00 hores). Un cop finalitzada la sessió preparatòria, els jugadors i el cos tècnic, acompanyats pel directiu Josep Ramon Vidal-Abarca, han bufat les espelmes del pastís que commemora el 75è aniversari de la secció. 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();