Reus Deportiu La Fira – FC Barcelona Lassa: Campions de l’OK Lliga! (4-4)

Els de Ricard Muñoz saben anar per darrere en el marcador durant molts minuts i acaben empatant un duel igualat davant el segon classificat. Un resultat que suposa el quart títol de Lliga consecutiu per als blaugranes i el 28è de la secció

El Barça Lassa s’ha proclamat campió de l'OK Lliga en un duel igualat com els anteriors davant el Reus aquesta temporada. Els de Ricard Muñoz, que avui ha arribat als 200 partits a la banqueta blaugrana, han sabut mantenir-se dins el partit en tot moment i als darrers tres minuts han capgirat el marcador. Un duel en què tots dos conjunts haurien pogut endur-se el triomf en un final amb ocasions per a tots dos bàndols. Aquesta és la quarta Lliga que el Barça aconsegueix a Reus després de les conquerides el 2005, el 2006 i el 2007.

Els blaugranes han sortit a la pista reusenca amb molta intensitat, pressionant els locals a dalt i dificultant la sortida de pilota. Per contra, el Reus buscava sortir al contraatac en les recuperacions. Precisament en una pèrdua de pilota els locals han aprofitat una pilota morta dins l’àrea, i Sergio Fernández no ha pogut evitar el llançament de Marc Torra. El Barça Lassa s’ha mostrat seriós defensivament i en atac ha tingut opcions per igualar el duel. En una acció dins l’àrea els barcelonistes han forçat el penal. Pau Bargalló ha vist com el porter reusenc, Pedro Henriques, aturava el llançament.

Pocs segons després Lucas Ordoñez seria l’encarregat d’inaugurar el compte golejador blaugrana amb una diana des de dins l’àrea. En una acció fortuïta, Pau Bargalló ha vist la targeta blava i Raul Marín no ha perdonat la falta directa. Quan els locals es trobaven més còmodes a la pista, Marín ha aprofitat un refús per enviar un potent tret al fons de la porteria culer (3-1). En aquest matx Pablo Álvarez ha tornat a la convocatòria, tot i que no ha disputat cap minut, després de perdre’s el partit el Vilafranca per unes molèsties.

Intensitat blaugrana per retallar distàncies

Matías Pascual ha fet un llançament fort a la represa, però ha trobat novament la resposta d’Henriques. El Reus ha tingut una falta directa per la desena falta blaugrana, però Marín no ha pogut superar Fernández. Qui no ha perdonat ha estat Lucas Ordoñez aprofitant la desena falta local amb una execució magistral. Amb el gol, el Barça ha continuat pressionant i apropant-se a l’empat de nou. Els de Ricard Muñoz han pogut igualar el duel des del punt de penal, però novament el porter local ha refusat el llançament de cullera de Lucas Ordoñez.

Amb la quinzena falta del Barça el Reus ha desaprofitat el llançament de falta directa per situar el 4-2. L’acció ha costat la targeta blava a Fernández, i Egurrola ha aturat el tret posterior. L’enfrontament havia embogit i amb la intensitat dels dos equips ha arribat una nova falta directa a favor dels blaugranes, acció en què els reusencs han pogut evitar novament l’empat del Barça.

Dos gols per capgirar el marcador

Els dos conjunts han disposat de clares ocasions per ampliar el registre golejador, però Marc Gual ha situat el 3-3 a tres minuts per al desenllaç aprofitant una falta directa. Pocs segons després el Barça es posaria per davant amb una diana de Pascual aprofitant la passada de Barroso. El partit ha estat boig fins als darrers segons, amb Platero empatant 4-4 l’últim minut. Una acció fortuïta els blaugrana Pau Bargalló i Marc Gual han rebut un cop i s'han retirat de la pista per prevenció.

Els dos conjunts han pogut desfer la igualtat, el Barça amb una falta directa i el Reus amb una ocasió que ha aturat Sergio Fernández. Al final l’empat serveix als blaugranes per proclamar-se campions de Lliga per quarta vegada consecutiva i 28a en la història de la secció quan resten encara tres jornades per disputar-se. El Reus es manté a onze punts de distància quan en queden nou per disputar-se.