FC Barcelona Lassa – Hockey Forte: Cap a la Final Four! (3-4)

Els de Ricard Muñoz assoleixen la sisena semifinal consecutiva a la Lliga Europea després d’eliminar el Forte dei Marmi

El Barça Lassa es troba en una nova Final Four europea. Els blaugranes tornaran a disputar les semifinals per sisena temporada consecutiva després d’eliminar el Forte dei Marmi per un resultat global de 6-5. Els italians, però, no ho han posat gens fàcil i han remuntat el partit al Palau Blaugrana als instants finals (3-4), però la victòria de l’anada (1-3) ha estat clau per tornar a estar entre els millors quatre d’Europa.

Ja va avisar Ricard Muñoz a la prèvia que “el partit no seria ni molt menys un tràmit”, perquè el conjunt italià imposaria resistència. Tot i això, el Barça l'ha començat amb serietat i ben situat sobre el parquet del Palau. Dominadors i intensos, els barcelonistes imposaven el seu ritme de joc, i als tres minuts Pablo Álvarez ha fet el primer després d’aprofitar una assistència de Marc Gual, precedida d’una bona acció individual.

El gol blaugrana, però, ha tingut resposta als cinc minuts a través d’Enric Torner (1-1, min 8). Tot i l’empat, els de Ricard Muñoz eren superiors als italians, i Gnata, un dels protagonistes del matx aturant els atacs blaugrana. Ho intentaven amb insistència Gual, Barroso, Pablo Alvárez i Lucas Ordoñez, que també estavellaria la bola al pal. Abans del descans, Barroso ha marcat el 2-1 després d’aprofitar el refús en un llançament de penal.

El pas pels vestidors ha electricitat encara més el duel. Perquè si abans n'era Gnata el protagonista, Egurrola també ha hagut d’intervenir per aturar les accions visitants. Tot i això, el Barça ha continuat buscant el tercer gol amb insistència, i l’ha trobat gràcies a Pablo Alvárez després d’aixecar i picar la bola darrere la porteria. Un gran gol. Enric Torner, però, ha tornat a respondre per al Forte dei Marmi al cap de set minuts i ha posat el 3-2 al marcador.

Domini, ensurt i classificació

Amb el 3-2 el Barça ha mantingut el control del partit, però, tot i ser superior al rival, no ha pogut materialitzar les ocasions que ha tingut. Restaven quatre minuts per finalitzar i la classificació estava pràcticament assegurada. Però el Forte dei Marmi no s’ha rendit en cap moment i ha aprofitat la desena falta del Barça per executar el llançament de falta directa, obra de Mataran, per empatar (3-3).

Els italians han cregut en les seves opcions de remuntada i, a 30 segons del final, De Oro ha posat el 3-4 al marcador, que els situava a un gol de forçar la pròrroga. Eren moments complicats per al Barça, que, tot i que ha patit, ha sabut gestionar els últims segons, aguantat la possessió i certificant el bitllet cap a una nova Final Four europea, la sisena consecutiva. El rival de les semifinals serà l’Oliveirense portuguès, i l'enfrontament es disputarà el 13 de maig, encara amb seu per determinar.