SL Benfica- FC Barcelona Lassa: El bitllet per a la final serà molt car

SL Benfica- FC Barcelona Lassa: El bitllet per a la final serà molt car

(16.00 hores, Esport3) L’equip de Ricard Muñoz haurà de fregar la perfecció a la semifinal contra el conjunt portuguès per poder optar a la tercera Lliga Europea consecutiva

El Barça Lassa està a punt per afrontar la cita més important de la temporada: la Final a Quatre de la Lliga Europea. L’equip de Ricard Muñoz té el repte de sumar a Lisboa el tercer títol continental consecutiu –el 22è de la història de la secció– però aconseguir-ho no serà gens fàcil. El bitllet per a la final està molt car, ja que primer s’ha de superar una semifinal que es preveu d’allò més complicada si es té en compte l’escenari i la qualitat del rival.

El pavelló Fidelidade estarà ple a vessar i l’ambient serà molt hostil contra un conjunt blaugrana que haurà de saber frenar un equip molt complet en què brillen homes com Jordi Adroher, Marc Torra i Carlos Nicolia. Aquesta primera semifinal de la Final Four de la Lliga Europea començarà a les 16.00 hores (una hora menys a Portugal) i es podrà seguir per Esport3, Esport3.cat i CERH TV.

A Lisboa

L’expedició blaugrana va arribar aquest divendres a la ciutat portuguesa de Lisboa, amb temps suficient per poder provar el parquet de Da Luz. Ricard Muñoz, en la roda de premsa prèvia a la competició, va assegurar que l'equip afronta la cita amb molta il·lusió i humilitat. Els de Pedro Nunes tenen la Lliga portuguesa a tocar (han sumat 21 triomfs i dos empats) i a Europa s’han mostrat molt sòlids (sis triomfs, un empat i una derrota).

Els precedents

Aquesta no serà, ni molt menys, la primera vegada que Benfica i FC Barcelona es veuen les cares a la màxima competició continental. En 19 enfrontaments, el balanç és de 11 victòries barcelonistes, cinc empats i tres derrotes.

El precedent més antic té una gran simbologia per al Club, ja que es tracta de la primera Copa d’Europa aconseguida pel FC Barcelona. La secció d’hoquei va superar l’eliminatòria final contra el Benfica la temporada 1972/73 (5-3 i 7-7). Ambdós clubs també es van veure les cares a la final del curs 1979-80 (5-2 i 3-6), amb el Barça tornant a ser campió.

Els duels a les semifinals d’una Final Four tenen dos records recents i totalment oposats. El Benfica va eliminar al Barça el curs 2012/13, a Porto, en un duel que va acabar amb empat a quatre i que es va decidir a la tanda de penals.  La venjança va produir-se el curs següent a la Final Four del Palau Blaugrana (3-2).

I els dos últims duels entre Benfica i Barça van disputar-se la temporada passada, a la fase de grups. Al Palau es va empatar (1-1) i a Da Luz el Barça va saber sortir victoriós (1-3).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut