fcb.portal.reset.password

Ricard Muñoz i Toni Miró, a l'entrada de La Masia. FOTO: V. SALGADO - FCB

Ricard Muñoz i Toni Miró ja fa mesos que treballen plegats, però en aquest final de temporada tot s’accentua. Cal fer una valoració de la temporada, extreure'n les coses positives i, també, veure què es pot millorar perquè el món de l’esport està en constant moviment. Muñoz i Miró ja treballen i tenen planificat el pròxim Barça Lassa, però van més enllà: el gran repte de tots dos és que el gruix del primer equip estigui format per jugadors de la casa. Repassem la conversa i els temes més interessants:

Quatre títols

R. Muñoz:
“La temporada té una valoració extraordinària. Quan vam començar tots hauríem signat com ha anat, amb la Lliga aconseguida amb molta solvència. Hem aconseguit títols considerats menors, però igual d’importants, com la Supercopa, una Copa Continental superant i remuntant l’Sporting. Aquesta Continental va ser un punt d’inflexió i l’equip creix fins a arribar a la Copa del Rei, un dels grans reptes, i ens va sortir una Copa fantàstica, en què vam ser molt superiors. A la F4 teníem moltes esperances i ens vam quedar a les portes, vam tenir les nostres opcions. No sempre podem guanyar”.

T. Miró:
“La Champions no ens pot distreure dels èxits d’aquest any. Els hauríem signat tots. Són quatre títols i n'estem satisfets. És el meu primer any, he recollit una feina ben feta i amb la meva incorporació he vingut a sumar. Estic orgullós d’estar al capdavant de la plantilla”.

El millor de la secció

R.M:
“El secret del Barça és treballar moltíssim, ser professionals, tenir jugadors amb talent i capacitat de treball. Però som un grup humà, que sabem el rol de cadascú i fora de la pista també som un grup unit, que s’ha anat reforçant amb situacions de tensió i competició”.

T.M:
“El que més m’agrada d’aquest equip és el grup humà, el treball en equip. Cadascú fa molt bé la seva tasca i això fa que els resultats siguin els que han estat”.

El futur

R.M:
“Treballem amb el nostre planter, hi tenim una gran confiança. Perquè en el projecte a curt i mitjà termini aquests jugadors estiguin al primer equip, la formació es prioritària. És el nostre gran repte. Que el Nil, el Sergi Llorca, o d’altres, s’han guanyat minuts i han demostrat que tenen futur i que, si fan bé les coses, podran tenir la seva oportunitat”.

T.M:
“Hem de començar a pensar en el futur immediat, que el tenim clar amb el projecte del Barça Lassa 2016/17. En el futur a curt termini pensem en el fet que tots els jugadors de la base que despunten puguin arribar al primer equip i que, d’aquesta manera, sigui un reflex perquè tots ho vegin. Per exemple, el Nil Roca ha tingut minuts de qualitat en una semifinal de la Lliga Europea”.

Cessions de joves

R.M:
“Som un club formador. N'hi ha molt pocs que poden jugar al Barça Lassa, és difícil, però hi ha molts jugadors formats a casa que juguen a l’OK Lliga. Tenim aquesta opció de cedir jugadors i veure com s’adapten a una categoria de màxima exigència”.

T.M:
“La nostra voluntat és cedir diversos jugadors perquè s’acabin de formar, i ho farem amb el Nil Roca i el Sergi Llorca, a més de l’Ignacio Alabart. S’han d’acabar de formar bé. Els hem de donar suport, seguir-los. Ja en tenim precedents positius, com el cas del Xavi Barroso. La nostra voluntat és que puguin arribar al primer equip com més aviat millor”.

El gran any del Barça B

R.M:
“El Primera Nacional, amb la majoria de jugadors júniors, han fet una temporada espectacular, fruit de la feina de fa moltes temporades. No hi ha precedents amb nois tan joves competint així, guanyant la Copa de la Princesa, i és un punt de referència i esperem poder-los gaudir”.

T.M:
“Esperem acabar d’aconseguir el títol de Lliga a la Primera Nacional, seria històric. La base ens empeny fort i de cara al futur els hem de tenir en compte”.

Els rivals

R.M:
“El dia a dia ens fa veure que les coses costen molt d’assolir. La Lliga és molt dura, a la Champions cada cop hi ha més equips professionals, que emergeixen, i tot costa molt. Hi ha una gran feina. Hem tingut el suport del públic, i la derrota ha de ser un aprenentatge per a nosaltres”.

T.M:
“Ser la secció més llorejada ens fa pensar que tot és fàcil, i no és així. Hi ha feina, tot està molt car i la preparació física dels equips fa que s'iguali en equips més tècnics. Europa, sobretot Portugal, s’ha reforçat molt i hi haurà quatre equips molt potents”.


FCB Hoquei: Toni Miró i Ricard Muñoz fan balanç... por fcbarcelona

La repartició de feines

R. Muñoz:
“Estic content de la incorporació del Toni, mancava una figura de suport a l’entrenador i s’han de prendre moltes decisions. Una visió més global ajuda a l’hora de configurar la plantilla, decidir altes, baixes, i els canvis. També en la part més feixuga de contractes, institucional... ajuda molt a l’estructura de la secció”.

T. Miró:
"Em sento molt còmode en aquesta posició, estic molt ben rodejat, sóc de la voluntat de treballar en equip. Els objectius són comuns, poder consensuar les coses i les decisions que s'han de prendre pel bé del Club".

Tornar a dalt