L’últim precedent contra l’Sporting Clube de Portugal, fa 30 anys

L’últim precedent contra l’Sporting Clube de Portugal, fa 30 anys

El Barça ja ha guanyat dues Copes Continentals al conjunt portuguès (1981 i 1985) en eliminatòria també a doble partit S’han vist les cares, al llarg de la història, en un total de deu ocasions amb vuit triomfs blaugrana, un empat i una derrota

Aquest dissabte l’Sporting Clube de Portugal i el FC Barcelona Lassa disputen l’anada de la final de la Copa Continental. Aquesta competició, que es disputa a doble partit, tindrà el primer matx a Lisboa (10/10, a les 17 h) i el segon al Palau Blaugrana (17/10, a les 16.15 h). No serà el primer cop que tots dos equips es veuen les cares en aquesta competició, però des del darrer cop han passat 30 anys. Repassem quants cops s’han enfrontat tots dos equips, en quines competicions i quins són els resultats obtinguts.

Golejades importants

En 10 partits contra l’Sporting el Barça ha anotat un total de 66 gols, xifres d’escàndol tractant-se de competició europea. 6,6 gols per partit sent un 12-1, a la tornada de la Continental del 1981, la golejada més gran realitzada al conjunt portuguès.

El Barça, però, ha marcat deu gols en dues ocasions a Lisboa (5-10, 1981) i també ha aconseguit un 9-0 al Palau (1985) aconseguint un total de 8 triomfs en deu partits i havent rebut tan sols 30 gols en deu partits, una mitjana de 3 gols.

Una derrota i una empat

L’única derrota en deu partits del Barça data del 1983 i va ser per la mínima, 1-0, en partit de Lliga Europea. L’empat, 5-5 al Palau Blaugrana, va ser el 1979 també en partit de la màxima competició continental.

Cal destacar que el Barça, acostumat a veure’s les cares cada temporada contra equips portuguesos, fa 30 anys que no ha disputat cap partit contra l’Sporting Clube. En els pròxims dies es veuran les cares en dues ocasions per decidir un títol que els portuguesos no han aconseguit mai i que han perdut un total de tres vegades, dues contra els catalans.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut